La Conca de Barberà preveu una verema de gran qualitat

El raïm és molt sa perquè aquest any s'ha pogut reduir fortament el número de tractaments a aplicar a la vinya
El calendari de la verema és l'habitual, segons el president de la DO de la Conca de Barberà, Bernat Andreu | Cedida

 

Alguns agricultors i cellers de la Conca de Barberà donaran en breu el tret de sortida de la verema d’enguany. Ho faran en dates habituals, ja que la maduració del raïm és l'adequada per les temperatures i meteorologia d'aquest any. D’entrada la previsió d’aquest 2019 és positiva perquè, amb una quantitat de raïm lleugerament superior a la mitjana dels respecte als darrers anys, la collita d’enguany serà molt sana i això es tradueix en uns vins de més qualitat.

 

Les primeres varietats que es veremaran són el Chardonnay i Pinot Noir i la resta de varietats començaran a collir-se la primera meitat de setembre. Aquest any no serà una verema primerenca i es realitzarà en les dates habituals. Tot i la calor del juliol i la sequedat de la segona meitat de l'any no s'avançarà com ha passat en anys anteriors.

 

El calendari és més o menys l'habitual, segons el president de la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà, Bernat Andreu. Tot i això, ha afirmat que aquesta verema serà molt bona perquè el raïm és molt sa. Andreu també ha assenyalat que el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, encara està en fase de verol. Presenta una bona qualitat i que, «segurament, la majoria del trepat es començarà a veremar a principis d'octubre».

 

49a Festa de la Verema a l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí acollirà una nova edició de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà, entre el 23 al 25 d'agost de 2019. La celebració comptarà amb 22 expositors i diverses propostes musicals, amb activitats per a tots els públics en diversos espais del municipi. A part de la mostra d’estands enguany també es dona especial èmfasi a les diverses actuacions musicals, espectacles, tastos i activitats paral·leles relacionades amb el món del vi.

 

El recinte firal, situat a la plaça Montserrat Canals, s’inaugurarà oficialment dissabte a les 19.00 h i hi haurà la piada per obtenir el primer most. La mostra estarà oberta dissabte de 19.00 h a 00.00 h, diumenge al matí d’11.30 h a 15.00 h i diumenge a la tarda de 18.00 h a 22.00 h. A l’estand d’informació del mateix recinte es podran comprar les copes i les degustacions es podran adquirir directament a cada expositor.