El 'Vi de Fang' se servirà a la Cimera del Clima, amb líders polítics d'arreu del món

Caps d'Estat i primers ministres podran tastar el vi de Rendé Masdéu a la trobada, que es farà a Madrid la setmana vinent
Ampolles de vi del Celler Rendé Masdéu recuperades | Gerard Bosch

El Vi de Fang que es va poder recuperar de la llera del Francolí, produït pel Celler Rendé Masdeu de l'Espluga de Francolí —que va quedar destruït arran dels aiguats i la posterior riuada de l'octubre passat—, tindrà presència a una cita d'elevadíssim nivell polític: serà el vi que es podrà degustar a la Cimera del Clima (COP 25), que s’iniciarà a Madrid el proper dilluns, dia 2 de desembre.

Els germans Roca trien el Vi de Fang

Els germans Roca, propietaris del Celler de Can Roca, són els ambaixadors del Programa de Desenvolupament de l’ONU i els encarregats d’oferir el menú especial que degustaran els primers ministres, caps d’Estat i de Govern i el secretari general de les Nacions Unides. Ha estat el trio gironí qui ha escollit per posar a taula i acompanyar el menú el 'Vi de Fang' del celler Rendé Masdéu de l’Espluga de Francolí.

Des del Celler Rendé Masdeu, la noticia s’ha rebut de la millor de les maneres i amb un enorme gest de «gratitud» per la decisió dels germans Roca, una mostra més de suport i solidaritat que se suma a totes aquelles que s’han anat rebent des de la tràgica nit dels aiguats i la riuada, el passat 22 d’octubre.

Un menú per conscienciar sobre el canvi climàtic

Amb el menú que serviran als participants a la Cimera del Clima, els responsables del Celler Can Roca pretenen crear consciència i apel·lar a la sostenibilitat. Això es traduirà, per exemple, amb un primer plat que planteja el problema global de l’aigua, un segon que abasta la problemàtica de les especies invasives i porta a taula el cranc blau que colonitza el Delta de l’Ebre i l’Opuntia Ficus de Cap de Creus; o un mousse de plàncton i algues entre altres ingredients que fa clara referència a l’elevada temperatura d’alguns mars i oceans.

A més del fil narrador que té aquest crit d’alerta per la defensa d’un planeta més sostenible, des del Celler de Can Roca s’ha buscat també apostar per productes de proximitat i pel màxim respecte al petit productor

"🎅Consulta el programa d’actes de Nadal a Montblanc 2019-2020" "🎄Montblanc programa actes per a tots els públics durant les festes de Nadal"