GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els pobles de la Conca sense Policia Local podran disposar de sistemes de videovigilància

El director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, s'ha reunit amb els alcaldes de la comarca per analitzar la seguretat dels diversos municipis
El Departament d'Interior analitza la seguretat dels municipis de la Conca de Barberà en el Consell d'Alcaldes. | Cedida

 

El director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, s’ha reunit aquest dilluns a la tarda amb el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet, i els alcaldes dels municipis de la comarca per analitzar la seguretat del territori.

 

Entre molts aspectes, el director va informar els alcaldes que el departament d'Interior ofereix als municipis que no disposin de Policia Local la possibilitat de tenir sistemes de videovigilància.

 

Es tracta d'un acord que podran subscriure els municipis amb el departament, quan existeixi una necessitat de seguretat ciutadana. Aquest sistema va rebre llum verda de la Comissió de Controls dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia recentment.

 

De la Monja també va explicar que seran els consistoris qui adquireixin i instal·lin els dispositius fixos de videovigilància, mentre que l'emmagatzematge, custòdia i visionat de les imatges correspondrà a la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra.

 

Prevenció d’incendis forestals

En la trobada, el director també va exposar als alcaldes la necessitat que els ajuntaments tinguin realitzats els plànols de delimitacions de les urbanitzacions per prevenir incendis forestals.

 

Actualment, dels vint-i-dos municipis que té la Conca de Barberà, només quatre tenen el plànol de delimitació aprovat definitivament. El Departament insta els consistoris, que executin les franges exteriors de protecció contra incendis, per garantir la seguretat de les persones i els béns.

 

Identificació de les masies aïllades

Durant la reunió, De la Monja també va informar de les noves mesures que ha endegat el departament d'Interior, entre les quals, s'ha comunicat als batlles la possibilitat d'aplicar el Sistema d'Informació Geogràfica d'Emergències i Seguretat de Catalunya (SIGESCAT) pel qual es creen unes targetes amb codi d'identificació de les masies aïllades. Aquest sistema ja s'aplica a les comarques d'Osona, el Berguedà o el Moianès.

 

A través d'un conveni de col·laboració, el Departament d'Interior i els municipis interessats es comprometen a generar una llista única d'edificacions aïllades a partir de la fusió de les seves dades.

 

L'objectiu de realitzar aquesta base de dades és identificar i comunicar millor la ubicació de les edificacions aïllades en les actuacions en els àmbits de la seguretat i les emergències. La identificació es realitza a través d'una targeta magnètica identificaria de cada edificació aïllada. Amb una trucada al 112 els serveis d'emergència obtenen les coordenades de l'edificació, fet que permet l'activació dels serveis amb una major celeritat.