ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

URGENT

La vaga general a les químiques de Tarragona serà el pròxim 19 de febrer

Vimbodí i Poblet realitza un 'scape room'

L'activitat es durà a terme el pròxim divendres 2 de novembre
Els jugadors es tanquen en una habitació i han d'utilitzar diversos elements que troben per resoldre una sèrie de misteris i puzles | escape room

 

El fenomen de l''scape room' arriba a Vimbodí i Poblet. L'activitat es realitzarà el pròxim divendres 2 de novembre a les 18.00 hores. El joc, adreçat a joves majors de 15 anys, l'organitza l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet en col·laboració amb l'Oficina Jove de la Conca de Barberà i l'Associació Juvenil Som de Poble.

 

Un 'scape room' o joc d'escapada en viu és una activitat en la qual participen grups de jugadors, habitualment entre 4 o 6 persones. Els jugadors es tanquen en una habitació i han d'utilitzar diversos elements que troben per resoldre una sèrie de misteris i puzles. L'objectiu és sortir de l'habitació abans que s'esgoti el temps de què disposen (habitualment tenen una hora o hora i mitja per resoldre el joc).

 

Es tracta d'una activitat ideal per passar una bona estona amb experiències diferents i inoblidables amb els amics. És una aventura d'allò més emocionant en què els participants podran sentir-se, per una estona, protagonistes d'una pel·lícula. Les inscripcions són gratuïtes, però limitades. Els interessats que desitgin participar en aquesta activitat han d'enviar un correu electrònic a joventut@concadebarbera.cat o enviar un missatge via Whatsapp al 606 303 917.

 

El fenomen dels 'scape room'

Els inicis d'aquesta activitat els trobem al Japó, l'any 2007, amb el 'Real Escape Game' creat per guionista i director Takao Kato. Fins al 2011, aproximadament, el fenomen no va sortir de les fronteres japoneses. Singapur va ser el primer nucli no japonès d'aquest joc. Uns anys després, el fenòmen va arribar als Estats Units, on va explotar la seva popularitat. Avui en dia, els 'scape room' són una activitat bastant comú en les ciutats i, a poc a poc, van estenent-se per tot el territori. Vimbodí és un gran exemple de la popularitat del moviment. Aquests jocs fomenten el treball en equip i estan basats en els coneguts videojocs 'escape de room', que utilitzen la mateixa metodologia.