La caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades arriba a la seva vintena edició

Aquest pròxim diumenge excursionistes d’arreu del territori es trobaran per celebrar les dues dècades d’aquesta cita pels amants del senderisme

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades organitza per vintè any consecutiu la caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades que  tindrà lloc aquest diumenge dia 6 d’octubre.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La prova, que no és competitiva, recorre punts emblemàtics de la serralada i s’ha convertit amb el pas dels anys en un dels esdeveniments més importants  del senderisme a casa nostra.

Durant les dinou edicions anteriors, més de 3000 persones han participat d’una prova que ha estat possible gràcies a l’esforç de prop de 250 voluntaris. 

Novetats d’aquesta vintena edició

Aquesta vintena edició introdueix, però, una novetat. Per primera vegada es podrà optar per dur a terme  tres recorreguts de diferent durada i dificultat.

El primer, de 12,5 km, s’ha de fer en menys de 6 hores i té un preu d’inscripció reduït, mentre que el segon i el tercer, de 22 km i 34 km respectivament, s’han de fer en menys de 12 hores i la inscripció té un preu de 20 euros pels federats i 25 euros pels no federats. Tots tres recorreguts tenen el punt de sortida, entre les 7.00 i les 8.00 hores del matí, i d’arribada, abans de les 20.00 hores, a Rojals.

L’organització facilitarà als participants un plànol dels diferents recorreguts que, a més, estaran degudament assenyalats amb cintes al llarg del circuit.  Durant la ruta hi haurà quatre punts de control i avituallament al Coll de la Mola, La Bartra, El Pinetell i Rojalons, juntament amb els punts de la sortida i l’arribada.

Tots els avituallaments disposen d’aliments i begudes aptes per celíacs i vegans i tots els productes són de proximitat en la mesura del que és possible. A l’arribada s’oferirà un dinar  que consistirà en fideuada i llonganissa.

Commemoració del 20è aniversari

A més, per commemorar els vint anys de la prova, es regalarà també una samarreta dissenyada per l’ocasió i, en acabar la caminada, se celebrarà una festa amb música en directe, es brindarà amb cava i es faran parlaments per part de persones vinculades a l’organització.

D’aquesta manera, es clourà la celebració d’una llarga trajectòria que ha situat  la caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades entre els clàssics del calendari de Caminades de Catalunya i que compta amb el suport d’establiments de la zona i de l’administració municipal i comarcal per tal de poder tirar-la endavant.

En aquest sentit, enguany s’ha convidat a tots els alcaldes dels pobles que han acollit la caminada i als quatre Consells Comarcals  que acullen els municipis del Massís de les Muntanyes de Prades.

Els participants es poden inscriure a la caminada a través de la pàgina web de l’associació  o del lloc web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya fins al dia 3 d’octubre, així com de forma presencial el mateix dia de la prova,  abonant un suplement de 5 euros respecte al preu de les inscripcions anticipades.