Interior del Museu dels Molins de Montblanc

Montblanc celebrarà el Dia Mundial de l'Aigua amb una visita als Molins de la Vila

Es faran el dia 20 de març, a les 10.00 h, les 11.00 h, les 12.00 h i les 13.00 h

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà  ha programat una nova jornada d’activitats familiars als Molins de la Vila amb motiu del  Dia Mundial de l’Aigua. Es tracta d'un importantíssim vestigi medieval, datat entre els segles XIII i XIV, que encara es pot posar en funcionament. Situats a la riba del riu Anguera, als afores de Montblanc, els majestuosos molins fariners permetran als visitants descobrir l’evolució de la mòlta dels cereals per obtenir a farina, peça clau de l’alimentació mediterrània al llarg de la història.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els visitants també podran experimentar el poder i la força de l’aigua des d’un punt de vista d’aprofitament sostenible dels recursos naturals i d’una explotació protoindustrial respectuosa amb l’entorn i el medi ambient. Pel que fa a les visites, es faran el dia 20 de març, a les 10.00 h, les 11.00 h, les 12.00 h i les 13.00 h.

L’activitat és gratuïta, però per a poder-hi participar cal  reservar plaça, prèviament, per internet, a través de la plataforma codetickets de l’Ajuntament de Montblanc i el punt de trobada és directament al Museu dels Molins de la Vila (Carretera de Prenafeta S/N, Montblanc).

Des de la seva reobertura al públic, el mes d’octubre de 2020, ja han gaudit de les diferents activitats organitzades en aquest espai un total de 165 persones, xifra que, des del Museu, es pretén incrementar amb noves propostes atractives al voltant de la natura, l’aigua, la botànica, el pa i l’edat mitjana que s’aniran programant durant els propers mesos.