EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

Un grup de voluntaris col·labora en les tasques de recerca dels quatre desapareguts per la riuada

Una trentena de veïns de la Conca de Barberà, coordinats pels Bombers, estan ajudant a la zona de Vilaverd per trobar algun indici dels desapareguts

 

Nova mostra de solidaritat dels veïns de la Conca de Barberà. Aquest dijous, l’Ajuntament de Vilaverd convocava a tots els veïns que poguessin a col·laborar amb les tasques de recerca de les quatre persones que encara continuen desaparegudes després dels aiguats de dimarts a la nit.

 

La crida ha fet que una trentena de persones de la Conca de Barberà, s’apleguessin aquest divendres al matí per tal d’ajudar a buscar els desapareguts o per trobar algun indici nou. Entre els assistents, hi havia alguns familiars de la mare i el fill desapareguts a Vilaverd durant la riuada, visiblement afectats. 

 

Voluntaris buscant a Vilaverd. | Júlia Giribets

 

La cerca, havia de començar a les 9.00 hores d’aquest matí, però finalment s’ha iniciat cap a les 11.00 hores. Sota la coordinació dels Bombers i els cossos d’emergència, els voluntaris s’han dirigit a una zona del riu a tocar del municipi de Vilaverd que es troba plena de restes del temporal.

 

Entre aquestes restes, s’han trobat molts fragments de teixits, probablement procedents de l’Espluga de Francolí, però cap indici concloent.

 

«Busquem per sota de les pedres»

El segon tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Vilaverd, Arnau Cugat, també està participant en les tasques de recerca. Cugat ha explicat que s’està mirant per tot arreu. «Els Bombers ens han pautat unes recomanacions concretes a l’hora de buscar, mirem sota l’aigua, sota les pedres... hi ha molta acumulació de massa orgànica i moltes restes de roba».

 

Voluntaris ajudant en la recerca dels quatre desapareguts. | Júlia Giribets

 

Aquest ja és el tercer dia que passa després del temporal i les hores acumulades es noten. Tot i això, el tinent d'alcalde diu que «no hem de perdre l’esperança i les ganes de seguir buscant cada dia».

 

Encara hi ha quatre persones desaparegudes

Les tasques de recerca se centren a trobar les quatre persones que encara estan desaparegudes a causa de la riuada. Aquest dijous, es va trobar el cos sense vida d’un dels desapareguts, veí de Prades. Encara resta per trobar la mare i el fill que van desaparèixer a Vilaverd, un camioner belga i l’acompanyant de l’home que es va trobar ahir, veí de l’Espluga de Francolí.

Més notícies de la categoria Conca de Barberà