La Conca de Barberà acollirà xerrades sobre les compres segures a internet

Tindran lloc a l’Espluga de Francolí i a Vimbodí i Poblet els dies 27 de novembre i 4 de desembre
Es faran dues xerrades sobre les compres segures a internet. | Cedida

L'Oficina de Consum de la Conca de Barberà ha organitzat dues xerrades sobre les compres per internet atès que és un tema que cada vegada s'utilitza més i preocupa a gran part dels consumidors i consumidores.

A través de dues sessions informatives es volen facilitar eines de prevenció i seguretat en la compra per internet, en unes dates on la ciutadania utilitza més aquest servei.

La primera de les xerrades tindrà lloc a l’Espluga de Francolí el dimecres dia 27 de novembre a les 19.00 hores a la Sala de Plens de l’Antic Hospital.

La segona serà al municipi de Vimbodí i Poblet el dimecres 4 de desembre a les 19.00 hores a la Sala Polivalent del Centre Cívic.

  

Les dues xerrades aniran a càrrec de Lucía de Frías Vázquez, advocada de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya, i van dirigides al públic en general, per tant, es convida a assistir a tots aquells ciutadans que utilitzin aquests serveis, però també a tots aquells que no ho fan.

  

La majoria de consultes que atén l’Oficina de Consum acaben amb una queixa

L'Oficina de Consum  de la Conca de Barberà atén moltes consultes sobre compres en línia i la majoria acaben amb una queixa, reclamació o denúncia a les empreses. Aquest fet angoixa als consumidors i consumidores i amb aquestes xerrades es vol informar i aconsellar sobre el comerç electrònic segur i de confiança.

  

Algunes de les preguntes i respostes més freqüents s'explicaran a les xerrades: la informació prèvia que ha de tenir el consumidor abans de fer la compra, diferents tipus de pagaments segurs, lliurament del producte o prestació del servei, dret de desistiment, etc.

  

L'Oficina de consum de la Conca de Barberà ha organitzat aquestes activitats juntament amb la Regidoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i la Regidoria de Ciutadania de l'Espluga de Francolí i l'associació de dones de Vimbodí i Poblet.

"😔«Un riu que semblava un mar»: les tragèdies darrere dels aiguats a la Conca de Barberà" "👏 El gran gest d'un poble barceloní amb els municipis de la Conca afectats per la riuada"