Els informadors turístics de Salou atenen 300 consultes al dia

Les dues oficines de Turisme van atendre gairebé 100.000 persones al llarg del 2018
Imatge de l'oficina del Patronat de Turisme, al Xalet Torremar del passeig de Jaume I. | SalouDiari.cat

 

Gairebé 100.000 persones van passar per les oficines de turisme de Salou l'any passat. Segons les dades que ha facilitat l'Ajuntament de Salou, els turistes que s'apropen fins a les dues oficines d'informació (al passeig de Jaume I i a la plaça Europa) van realitzar unes 42.000 consultes. Només en els mesos de juliol i agost, els informadors turístics de Salou atenen diàriament unes 300 consultes.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Les consultes arriben majoritàriament de turistes estrangers. El 58,2% de les atencions es fan a un públic de fora d'Espanya, la meitat dels quals són francesos i una quarta part, britànics. Del 42% restant, el 8,5% de les consultes les fan arribar catalans, el 28,5%, persones de la resta de l'Estat i un 4,8% són de veïns o veïnes de Salou. Bascos, aragonesos i madrilenys són els turistes espanyols que més qüestions adrecen als professionals del Patronat de Turisme.

L'alcalde Granados ha fet una visita a l'oficina de Turisme amb el gerent del Patronat, Juan Carlos Capilla. | Ajuntament de Salou

 

Pel que fa a la tipologia de visitant que trepitja les oficines de turisme, la majoria són parelles (36,9%) i famílies (36,7%), seguit de persones soles (20,2%) o altres grups (5,7%).

Atenció via telefònica i per escrit

El gruix de les consultes, 56.261 persones, es van atendre a l'oficina situada a la plaça Europa, que obre durant la temporada d'abril a octubre. La seu del Patronat de Turisme, el Xalet Torremar situat al passeig de Jaume I, ofereix informació durant tot l'any. A les atencions en persona, a més, cal sumar les 1.667 trucades que es van atendre al llarg del 2018 o el mig miler de respostes que es van fer per escrit.

Salou compta amb un equip de deu persones que atenen de cara al públic amb domini de quatre llengües: català, castellà, anglès i francès. Els temes que més dubtes susciten són ubicacions concretes de la ciutat, excursions, festes i mitjans de transport.

"🔴 ATENCIÓ: Atropellen un nen en un pas de vianants a Cambrils" "🔴Quim Torra vindrà a Cambrils pels 2 anys dels atemptats del 17-A"