La Festa del Carme de Cambrils es reinventa amb espectacles itinerants i reobrint espais culturals

La programació ha hagut d'adaptar-se a les mesures sanitàries de prevenció del coronavirus

La Festa de la Mare de Déu del Carme de Cambrils comptarà enguany amb espectacles itinerants, amb motiu de l'adaptació de l'apartat de concerts i espectacles a causa de la situació de crisi generada per la pandèmia de la Covid-19.

El Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils ha animat també als veïns del municipi a decorar els balcons i façanes dels edificis amb domassos de la Mare de Déu del Carme, flors naturals o de paper, banderetes o qualsevol element «que ompli els carres de color».

Els actes d'una festa diferent

La festa, en honor a la verge del Carme, patrona dels pescadors, s'iniciarà el pròxim 16 de juliol amb la tradicional missa, a les set de la tarda, a l'església de Sant Pere. La també tradicional ballada de sardanes, tot just acabada la missa, es reformula enguany per convertir-se en una audició itinerant a càrrec de la Cobla Reus Jove.

Seguidament, a les vuit del vespre, el concert tindrà lloc en diferents emplaçaments per poder arribar al nombre més gran de persones sense generar riscos ni aglomeracions. L’itinerari s’iniciarà a la plaça del Pòsit, continuarà a la plaça de l’Església i finalment arribarà a la plaça Mossèn Joan Batalla.

Concerts itinerants de les bandes de la processó

El dia 17 de juliol la Coral Verge del Camí realitzarà un concert itinerant pels carrers del barri del Port. Davant la situació actual, l'Ajuntament de Cambrils ha anunciat que pel que fa als actes del dia 18 de juliol, molts s'han hagut de suspendre.

En aquest sentit les confraries, la parròquia i els diferents grups que organitzen la festa han decidit de manera consensuada suprimir la tradicional processó de la Mare de Déu pels carrers del port i pel mar, així com les cantades d'havaneres i rom cremat a la platja i la sardinada de dissabte al matí.

Tot i això, els veïns de Cambrils no es quedaran sense festa major, ja que s'ha programat l'actuació de dos grups que formaven part de la processó de la Mare de Déu. Per una banda, els timbalers Nnyanyos, la colla infantil del grup cambrilenc de percussió Cop de Cap, realitzaran un concert, també itinerant, pels carrers del Port que començarà, davant la Torre del Port, a les vuit del vespre.

Per altra banda, també hi haurà concert de l’Agrupació Musical l'Emburgada del Perelló, que sortirà a les set de la tarda des de la Vil·la romana de la Llosa i es dirigirà fins a la Torre del Port, per commemorar i celebrar la reobertura dels dos espais de cara al públic.

Els espais patrimonials de Cambrils reobren les portes

La Torre del Port i la Vil·la Romana de la Llosa reobren les portes i els dies 18 i 19 de juliol realitzaran jornades de portes obertes, en el seu horari habitual d'estiu, per donar a conèixer la represa de la seva activitat. Durant aquests dos dies també serà lliure l'accés al Museu Molí de les Tres Eres, en marxa des del mes de juny.

Totes aquestes mesures i propostes responen a la voluntat del Museu d'Història de Cambrils de donar a conèixer i animar a la població a visitar i aprendre dels elements patrimonials del municipi, sota la campanya 'Revivim, reobrim. Amb la memòria més que mai'.

En aquest sentit, la Torre del Port acollirà la mostra fotogràfica 'Joaquim Cabezas. Viure la fotografia', que estarà plantada des del 18 de juliol fins al 13 de setembre i es tracta d'una exposició creada pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona i l'Arxiu Històric de Tarragona.

Els horaris de la Vil·la Romana de la Llosa seran de dimarts a dissabte des de les deu del matí fins a dos quarts de dues del migdia  i des de les cinc a les vuit de la tarda. Els diumenges, l'horari serà només de matí, des de les deu del matí fins a dos quarts de dues del migdia.

La Torre del Port i el Molí de les Tres Eres, en canvi, obriran les portes de dimarts a dissabte, des de les 11 del matí fins a les dues del migdia i des de les sis de la tarda a les nou del vespre. Els diumenges i festius s'obrirà només en horari de matí.

"Les platges de Salou recuperen un servei aturat a causa del coronavirus" "Inauguren l'autobús urbà que unirà el poble amb la Pineda i la Plana"