Un activista comença una vaga de fam a les portes de l'Ajuntament de Cambrils

Denuncia que l'Ajuntament vulnera els serveis bàsics de l'Edifici Dignitat i que li retarden els procediments per a poder-se empadronar al municipi
Al centre de la imatge, l'activista Jorge Fernández, que ha començat una vaga de fam a Cambrils. | Fabián Acidres.

 

Jorge Fernández, un dels activistes que ha impulsat l'Edifici Dignitat a la residència Montemar de Cambrils, ha començat una vaga de fam aquest matí. El motiu, que assegura que l'Ajuntament està retardant deliberadament els processos per tal d'empadronar-se al municipi. D'aquesta manera, Fernández considera que se li estant denegant uns drets fonamentals, com el de vot, i que no se'l permet participar com a veí del teixit associatiu cambrilenc en plenitud.

 

Els motius que l'han portat a la vaga de fam

L'activista explica que si no aconsegueix estar empadronat, tampoc pot disposar de metge de capçalera ni de les revisions mèdiques pertinents. A més, assegura que si tingués fills no els podria escolaritzar al municipi. Tenint en compte aquests condicionants, Fernández s'ha decidit per fer una vaga de fam a les portes de l'Ajuntament de Cambrils per tal de fer visible la situació i de conscienciar la població del que pot passar si no s'està empadronat. 

 

Fernández també denuncia amb la vaga de fam que s'estan vulnerant serveis bàsics al projecte de l'Edifici Dignitat. Assegura que s'han tallat les tuberies d'accés d'aigua i del sistema contra incendis i que es va enviar la Policia Local a empaperar el quadre de llum, un fet que, destaca, només poden fer els operaris de l'empresa subministradora. Des de l'Ajuntament, però, asseguren que en cap cap han ordenat tallar els serveis d'aigua ni de llum sinó que aquests serveis ja no estaven en funcionament a causa del mal estat de l'edifici, tancat al 2012 i tapiat al 2014.

 

Mantindrà la vaga de fam «fins a morir»

Jorge Fernández, però, assegura que seguirà tirant endavant la vaga de fam fins que se l'empadroni i aconsegueixi els serveis bàsics de l'Edifici Dignitat. També explica que si no s'aconsegueixen els seus objectius, es morirà abans que deixar de fer la vaga. L'activista, que manté que no es mourà de l'indret, ha estat acompanyat per altres activistes, que li estan fent suport en tot moment.

 

No entén per què l'Edifici Dignitat molesta tant

Fernández no entén les «coaccions» que sofreixen els impulsors de l'Edifici Dignitat ja que assegura que no molesten i que només netegen l'espai de l'antiga residència Montemar per a fer-ne un projecte social. Afegeix que «si molesta una escombra i un recollidor és perquè no volen el projecte allí». També denuncia que l'Ajuntament no els vol escoltar i que no els deixen explicar el projecte. Fernández tampoc comprèn com és que la gent se sent còmoda amb la situació política del municipi.

"Fereix amb una xeringa i mossega dos policies després d'agredir la parella a Vila-seca" "AGENDA: Vila-seca tanca la Festa Major aquest cap de setmana amb grans actes"