Els funcionaris de l'Ajuntament de Cambrils podran combinar el teletreball gràcies a un protocol pioner

Es podrà teletreballar fins a tres dies a la setmana|El consitori vol conciliar «la vida laboral amb la familiar»

L'Ajuntament de Cambrils regularà el teletreball. A través d'un protocol pioner al Camp de Tarragona, el personal municipal podrà combinar el treball presencial amb el teletreball. La mesura s'ha pogut aprovar gràcies a la negociació amb els representants sindicals i s’aplicarà una vegada millori la situació sanitària.

Mentre aquesta no millora, s'ha implementat un sistema de torns estancs que combinen el treball presencial i el teletreball, que serveix per garantir que tota la plantilla no coincideix en un mateix departament alhora i es pugui seguir prestant el servei al complet.

Des del consistori s'ha declarat que l'objectiu del protocol és «desenvolupar una cultura del treball orientat a resultats», així com la millora de la motivació laboral i, per tant, del rendiment en el treball. D'aquesta manera, asseguren, també es permetrà una millor conciliació de la vida laboral amb la familiar.

«El teletreball ha vingut per quedar-se»

En aquest sentit, el regidor de Recursos Humans, Alejandro Garcia, ha explicat que les relacions laborals i el teletreball «són conceptes sovint allunyats de la gestió pública i ara és el moment d’aprofitar aquests temps de canvis profunds i d’oportunitats per innovar i en el servei públic i millorar els processos de treball».

«El teletreball ha vingut per quedar-se i s’ha demostrat que és manifestament més eficaçsostenible i conciliador que la modalitat presencial, que no s’elimina sinó que es complementa», ha afegit el regidor.

Teletreball combinable fins a tres dies a la setmana

El teletreball que s'implementarà a l'Ajuntament de Cambrils tindrà un caràcter voluntari i es podrà combinar amb la presencialitat, fins a un màxim de tres dies a la setmana. Així mateix, el nou sistema incorporarà una nova forma de controlar el rendiment a través de projectes, que seran acordats amb els caps o responsables de servei.

En aquest sentit, Alejandro García ha manifestat que «hem de ser capaços de buscar maneres d’humanitzar i conciliar les relacions laborals amb les personals perquè, entre moltes altres coses, una persona treballadora feliç és infinitament més eficient».

Per poder desenvolupar aquesta nova modalitat de treball caldrà formar al personal en matèries de protecció de dades, prevenció de riscos laborals i organització per projectes.

"PortAventura fa un «balanç positiu» de l'estiu marcat per la Covid-19" "Urgent: Una altra classe d'una escola tarragonina, confinada per la Covid-19"