Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Salou

L'Ajuntament de Salou s'oposa a una manifestació independentista convocada per l'ANC

L'alcalde de Salou, Pere Granados, demana per carta restringir l'acte «apel·lant a la responsabilitat sanitària»

L'Ajuntament de Salous'oposa a la celebració d'una manifestació independentista, convocada per l'ANC. Així ho ha manifestat l'alcalde del municipi, Pere Granados, que ha enviat una carta al conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, on es demana «reconsiderar la seva decisió d’autoritzar la concentració de l’Assemblea Nacional Catalana, tenint en compte les circumstàncies actuals de pandèmia i contaminació vírica a Catalunya».

Segons ha detallat el mateix consistori, Granados ha apel·lat al sentit de responsabilitat, i ha recordat a l'executiu que s'han de complir les normes sanitàries per prevenir contagis i que «han de prevaler per sobre de qualsevol altre dret que no sigui el de la salut de les persones». Segons explica l'ajuntament, des del PROCICAT s'ha mostrat certa preocupació i intranquil·litat.

«Acte d'irresponsabilitat»

En aquest sentit, Granados argumenta que «caldria que consideressin amb més rigorositat i amb perspectiva de protegir la salut de les persones l’autorització d’actes com el que ens ocupa, que comporten aglomeració de persones i un risc important d’increment de casos d’infecció». I afegeix que «és un acte d’irresponsabilitat convocar una concentració d’aquesta mena en el moment de pandèmia que estem vivint».

Per altra banda, el batlle ha apuntat també a la perillositat de l'acte pel que fa al turisme, que ja s'ha vist afectat per les restriccions de mobilitat, limitant-se només al turisme nacional. «La concentració s’emmarca en una amenaça per a l'economia de la població, segons el Pla Estratègic de l’Activitat Turística al Municipi de Salou», denuncia Pere Granados.

Aquest Pla, segons expressen des del consistori, neix de la col·laboració entre l’ajuntament i del Patronat Municipal de Turisme per crear una proposta unificada per a l'activitat turística, que va ser aprovada al Ple Municipal per unanimitat, expliquen.

Turisme de diferents sensibilitats polítiques

Per altra banda, a  la missiva també posa de manifest que Salou és un municipi amb una alta potencialitat turística de diferents procedències del món i d'Espanya, i que poden atendre a diferents sensibilitats polítiques, d'acord o en desacord amb el motiu de la manifestació convocada per ANC; fet que ha provocat el neguit i la preocupació de molts empresaris i professionals del món del turisme.

Per últim, l'Ajuntament de Salou també recorda que en data de 23 d’agost de 2018, la Junta de Portaveus municipal va acordar no autoritzar cap acte polític o reivindicatiu en diversos indrets del municipi «amb la finalitat de no ferir ni pertorbar cap sensibilitat política dels nostres visitants» i de protegir els interessos generals de la població, facilitant, tanmateix, itineraris i llocs alternatius per donar compliment i garantir el dret de manifestació.


Comentaris