Salou cedeix més espais urbans per a les persones amb el Pla de Mobilitat

Des del consistori asseguren que el perímetre de Carles Buïgas, convertit fa dos anys en zona de vianants, és el «cas d’èxit»
Acte de presentació del Pla de Mobilitat Urbana Salou 2019-2014 | Cedida

 

Dijous, 25 de juliol, l’Ajuntament de Salou va acollir la presentació del Pla de Mobilitat Urbana Salou 2019-2014. Durant la jornada es va exposar la diagnosi de la mobilitat del municipi i l’anàlisi de la demanda. Alhora, es van contemplar aspectes com el territori, la ciutat, els desplaçaments, els vianants, l’accessibilitat, les bicicletes, el transport públic, el vehicle privat i l’aparcament, la distribució urbana de mercaderies, i externalitats del transport.

 

L’acte va comptar amb la presidència de l’alcalde, Pere Granados, i hi van assistir diversos regidors de Govern i de l’oposició del consistori, tècnics municipals, agents de la Policia Local del municipi i especialistes de l’empresa que ha elaborat l’estudi.

 

La zona de Carles Buïgas «és un cas d'èxit»

El Pla de Mobilitat Urbana Salou, el qual té un període de vigència de sis anys, és fruit d’un treball tècnic en què hi col·laboren l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), la Policia Local i el consens ciutadà, entre altres. Tot per garantir una millor qualitat de vida per a tots els que resideixen, treballen i desenvolupen les seves activitats al municipi.

 

L’alcalde, Pere Granados, assegura que «tenir una diagnosi que sigui molt clarificadora de què és el que tenim en l’actualitat, per arribar a unes propostes concretes de millora, tant pels vehicles com per a les persones».

 

Tanmateix, tenint en compte com s’estan desenvolupant les ciutats arreu del món en l'àmbit de sostenibilitat, Granados apunta que la zona de Carles Buïgas «és un cas d’èxit», i afegeix que la circulació rodada ara fa dos anys «ha aconseguit dinamitzar el seu comerç i augmentar la qualitat de vida dels ciutadans, residents i visitants».