Cambrils transforma un tram d'aparcaments en carril bici a Vilafortuny

El nou tram de 600 metres uneix l'entrada de l'Institut Mar de la Frau amb el carril bici existent al Vial de Cavet
Operaris senyalitzant el nou tram de carril bici al carrer Mas de la Vileta. | Ajuntament de Cambrils

 

Els alumnes de l'Institut Mar de la Frau, a Vilafortuny, podran arribar pròximament fins a la porta del centre a través de carril bici. Aquest és l'objectiu que s'ha plantejat l'Ajuntament de Cambrils, que ja ha iniciat els treballs per senyalitzar un nou tram de 600 metres de carril bici que uneixi la porta de l'institut amb el carril bici del Vial de Cavet. Es tracta d'una reivindicació de la comunitat educativa del centre, que ara es veurà feta realitat coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Segons ha informat el consistori, el projecte inicialment era crear el carril bici des de la porta de l'institut fins al vial, en direcció a Salou, per l'avinguda de les Flors. Finalment, però, el projecte engloba també el camí del Corralet per tal de donar resposta als alumnes que arriben des del costat de Cambrils. El nou carril que s'està fent a Vilafortuny serà de doble sentit, amb una amplada de 2,25 metres, al llarg dels 400 metres del carrer del Mas de la Vileta. En aquesta zona, s'anul·larà la filera d'aparcaments més pròxima a l'institut per tal de convertir-la en espai per a ciclistes. Els altres 200 metres, que serviran d'enllaç amb el Vial del Cavet, tindran una amplada d'1,25 metres.

Més accions en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

«Volem que els cambrilencs i cambrilenques trobin en el transport públic i la bicicleta una alternativa sostenible i que comprovin que poden guanyar temps i tranquil·litat a l’hora de fer els seus desplaçaments», ha defensat el regidor de Mobilitat de Cambrils, Josep Lluís Abella. En el context de la Setmana Europea de la Mobilitat, del 16 al 22 de setembre, l’empresa pública Aparcam i la Policia Local també han organitzat un seguit d'accions per promoure l’ús del transport públic i la bicicleta.

Així, des del Col·legi la Salle i els instituts Ramon Berenguer IV, Mar de la Frau i Cambrils organitzaran pedalades populars amb el suport dels agents escolars. D'altra banda, també s’ha posat en marxa la cinquena campanya 'Viatja i guanya' en col·laboració amb la Unió de Botiguers. Al llarg de la setmana, tots els usuaris de l'autobús urbà rebran una butlleta quan pugin a l'autobús i podran participar en el sorteig de xecs regals que es podran bescanviar als establiments associats. A més, el dissabte 21 de setembre agafar qualsevol de les dues línies del bus urbà de Cambrils no tindrà cap cost.

"❗VILA-SECA: Enxampen de matinada 3 lladres que robaven en comerços" "⚫ REPORTATGE | Estiu negre a les platges de la Costa Daurada"