III Jornades gastronòmiques a Vandellòs

Arriben les III Jornades gastronòmiques d'interior a Vandellòs

Les Jornades s'inauguraran el diumenge, 7 d'abril, i hi haurà tastos gastronòmics, actuacions, sortejos i un show cooking infantil solidari

La Regidoria de Turisme organitza la tercera edició de les Jornades gastronòmiques d'interior. La diada  tindrà lloc a la Plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs el pròxim diumenge, 7 d'abril a partir de les 11.00 hores i s'allargarà fins al diumenge 21 d'abril. Durant aquestes jornades s'hi podran fer diferents  tastos gastronòmics, com ara les mini clotxes elaborades per la Cooperativa agrícola de Vandellòs, a més d'altres plats cuinats per una desena de restaurants que participaran en la festa. Cada tastet tindrà un preu de 2 euros. A més d'aquests tastets gastronòmics també es podrà gaudir d'actuacions en directe i es faran alguns sortejos. 

Show cooking infantil solidari, la novetat d'aquesta edició 

Aquest any la diada compta amb una gran novetat. Hi haurà un show cooking infantil solidari on els nens i nenes que assisteixin a les jornades podran cuinar un dels tastets que s'ofereixen al públic. En concret, podran recrear la proposta de plat que presentarà la botiga de menjars Deviteca. Tots els diners que es recaptin amb la venda dels plats cuinats pels infants aniran destinats a la Fundació el Somni dels Nens, una entitat que dóna suport als nens i nenes que pateixen càncer o altres malalties cròniques i greus i a les seves famílies. 

Durant els dies que durin les Jornades gastronòmiques, del 7 al 21 d'abril, els comensals dels nou establiments de restauració que participen en les Jornades podran assaborir els tastets que s'ofereixen i menús especials a preus d'entre 12,50 euros a 22,50 euros. Aquests menús tindran com a ingredients principals productes i plats de la terra, com ara galtes i costelles de porc, conill, caragols, bolets, escalivada o llonganissa. 

Els comensals podran guanyar un premi

Totes les persones que assisteixin a les Jornades podran omplir una butlleta amb tres segells que cada establiment estamparà per cada menú consumit. Entre totes les butlletes se sortejarà un val per a un menú per a dues persones en un dels establiments participants. Les bases del sorteig, la informació detallada dels tastets de la Diada i els menús de les jornades es poden consultar en el següent enllaç

La restauració està present al municipi

Amb aquestes Jornades gastronòmiques i les dedicades a la tonyina, que aquest any se celebraran del 19 de maig al 9 de juny, l'Ajuntament vol «promoure el consum als establiments de restauració del municipi de Vandellòs i de l'Hospitalet de l'Infant i fomentar-hi l'activitat econòmica durant aquests primers mesos de l'any, previs a l'estiu». Recordar també que  encara està en marxa la companya promocional «Menja i guanya»,  on els clients que consumeixin un mínim de 20 euros a qualsevol establiment de restauració per emportar poden participar en el sorteig d'un premi. Els que hi participin durant aquest mes d'abril podran guanyar una escapada, per a dues persones, i un val de 30 euros per gastar a qualsevol establiment membre de l'associació de restauradors.