Cambrils incorpora la nova estació de tren dins del recorregut de l'autobús urbà

A partir del dilluns 13 de gener, algunes línies urbanes allargaran el recorregut per apropar els viatgers a la nova infraestructura

Aquest serà el darrer cap de setmana abans de l'arribada del nou traçat ferroviari del Corredor Mediterrani al Camp de Tarragona. Davant la imminent posada en marxa de la nova estació de tren de Cambrils, l'empresa pública municipal Aparcam ha enllaçat algunes de les expedicions de les línies d'autobús urbà amb la nova estació.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Les línies urbanes ajusten els horaris a l'arribada de trens

Segons informa l'Ajuntament aquest divendres, les línies urbanes allargaran el seu trajecte per facilitar els desplaçaments ajustant-los al màxim als horaris dels trens en les franges amb més volum de passatgers. El consistori també defensa que els horaris del bus urbà provisionals no s'han pogut fer públics fins que no s'ha disposat dels horaris definitius per part de la companyia ferroviària Renfe.

Així mateix, destaca que la nova estació de tren compta amb un aparcament per a vehicles privats propietat d'ADIF, obert de les 6.30 a les 23 hores, a més dels terrenys habilitats propers a la nova estació i a la zona esportiva municipal. També disposa d'espai per a taxis, aparca-bicicletes, parada de bus amb marquesina i zones de càrregues i descàrregues de passatgers i de mercaderies.

Canvis de circulació els dimecres de mercadet

D'altra banda, per tal de facilitar l'accés a la nova estació de tren els dimecres, coincidint amb l'horari del mercadet setmanal, la circulació de pujada de tots els vehicles es realitzarà per l'Avinguda Adelaida, el marge dret de la riera, i la baixada per l'Avinguda Charles Darwin, al marge esquerre.

Precisament, l'entrada en funcionament de la nova estació suposarà un augment important del trànsit de vianants, ciclistes i vehicles per l'avinguda Charles Darwin, inaugurada l'any passat com una de les grans apostes del mandat anterior.

Autobusos llançadora de l'estació de Salou a la de PortAventura

Igual que a Cambrils, els usuaris del tren també comptaran amb autobusos per poder arribar fins a l'estació de PortAventura a partir de dilluns, quan els trens deixin de passar per l'estació del carrer Carles Roig. Aquest servei de bus llançadora comptarà amb 14 expedicions d’anada i tornada cada dia. A més, hi haurà servei d'informadors a l'estació antiga i també a la de PortAventura, que engega la nova era ferroviària sense cap millora en l'equipament i ni tan sols comptarà amb màquina de venda de bitllets fins al 20 de gener.

"🛤 Els ajuntaments celebren la desaparició de les vies de la Costa" "🎥 VÍDEO: Destrueixen el 20è Pessebre de Sorra de la Pineda"