L'autobús urbà de Vila-seca entrarà en funcionament el primer trimestre del 2020 amb 27 parades

En els pròxims dies s'aprovarà per ple el nou reglament del transport urbà. L'Ajuntament ja ha adjudicat la instal·lació de les noves parades.
L'autobús urbà de Vila-seca comptarà amb un total de 27 parades. Es faran servir totes les existents i se'n crearan de noves. | I. Alcalá

L'Ajuntament de Vila-seca treballa per posar en marxa el nou servei de transport urbà durant el primer trimestre del 2020. Tot i que aquesta era una promesa de l'anterior equip de govern des de l'any 2016, el demandat autobús que enllaci els tres nuclis de població, Vila-seca, la Plana i la Pineda, quedarà com un dels deures pendents aquest 2019 i no veurà la llum presumiblement fins al mes de març.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'aprovació del reglament, penúltim pas abans de la posada en marxa del bus urbà

Segons apunten fonts de l'equip de govern, la previsió és que el nou reglament del transport urbà s'aprovi definitivament en pocs dies. Podria ser aquest mateix divendres, en la sessió plenària corresponent al mes de desembre. Aquest reglament fixa les condicions d'ús del futur autobús per als seus usuaris i estava pendent de la resolució de les al·legacions que va presentar el grup municipal de Vila-seca en Comú.

En aquest sentit, el govern ha acceptat la majoria de les propostes dels Comuns i el reglament incorporarà aportacions com ara que les persones amb nadons als braços disposin de seients d’ús preferent, la possibilitat d'introduir bicicletes i un règim de fiscalització a l’empresa que prestarà el servei. Tot i que Vila-seca en Comú també reclamava que el bus fos gratuït per a menors de 12 anys, aquesta qüestió s'abordarà en un altre reglament que ha de definir el cost de l'autobús urbà que pagaran els usuaris.

Un cop es disposi d'aquest reglament, el pròxim i definitiu pas serà signar el conveni a tres bandes entre consistori, la Generalitat de Catalunya i l'empresa adjudicatària del servei, que serà Autocars Plana. «El conveni està ara mateix en mans de la Generalitat i està a punt d'aprovar-se», asseguren des de l'Ajuntament de Vila-seca.

Una línia circular amb 27 parades dividides entre els tres nuclis de població

Segons l'estudi encarregat per l'anterior govern l'any 2017, al qual ha tingut accés aquest mitjà, la línia d'autobús urbà de Vila-seca funcionarà amb un únic vehicle i comptarà amb 27 parades, 16 de les quals seran a la Pineda, 10 a Vila-seca i una al camí dels Morts de la Plana. 20 de les 27 parades que tindrà el servei existeixen actualment per cobrir altres línies. Així, aquestes parades només s'hauran d'adaptar i se'n crearan set de noves en punts concrets com ara el polígon l'Alba, la rotonda d'accés al Campus Educatiu i Esportiu, la urbanització Porta del Mar o el complex hoteler de l'Estival Park.

  

La Junta de Govern Local ja ha contractat els serveis per instal·lar les noves parades d'autobús a Vila-seca. | I. Alcalá

La setmana passada es va aprovar per Junta de Govern la contractació de l'empresa Bosir SA per a la instal·lació de les noves parades d'autobús que es repartiran al llarg del municipi, amb una inversió de 48.000 euros. Les parades que no disposen de marquesines actualment, es marcaran amb pals indicadors. Cal recordar que l'Ajuntament ha reservat una partida anual de 500.000 euros per al funcionament d'aquest nou servei al pressupost municipal del 2020.

Fins a 18 expedicions de Vila-seca a la Pineda durant la temporada alta

D'altra banda, fonts municipals han avançat a TarragonaDigital les freqüències de pas que tindrà el nou servei, tot i que els horaris exactes es faran públics més endavant. En aquest sentit, l'autobús farà fins a 18 rutes de Vila-seca a la Pineda en els mesos de temporada alta (de març a novembre). D'aquests, 11 tindran també parada a la Plana. Les línies seran circulars, de tal forma que l'autobús permetrà enllaçar els tres nuclis entre ells de forma contínua. La previsió inicial és que l'horari del servei en temporada alta sigui de 6.20 a 0.40 hores.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pel que fa als mesos de desembre, gener i febrer, el servei disminuirà la freqüència de pas i funcionarà entre les 6.55 i les 19.55 hores entre setmana i de 8.55 a 13.55 i de 17.05 a 19.55 hores, els caps de setmana. De dilluns a divendres hi haurà 13 expedicions, 8 de les quals pararan a la Plana; i els caps de setmana i festius hi haurà vuit viatges al dia entre Vila-seca i la Pineda, 3 dels quals també arribaran a la Plana.

"🔴 Obre portes el nou Mercadona de Vilafortuny" "🚧 VÍDEO: L'Hostal Bona Estada de Salou ja és història"