La 4a Ruta de Tapes de l’Hospitalet de l’Infant acaba amb unes 4.000 degustacions servides

La Pizzeria Amalfi ha guanyat el premi a la millor tapa entre les deu propostes que van formar part de la ruta
Imatge d'arxiu de tapes. | Jordi Olària Gras

L’Associació de Restauració i Hoteleria de la Vall de Llors (ARH) ha fet un balanç positiu de la IV Ruta de Tapes que va organitzar entre el 5 i el 15 de desembre a l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la regidoria de Turisme. Segons ha informat aquesta entitat local, durant aquests deu dies de ruta es van servir al voltant de 4.000 tapes en els 10 establiments participants. Aquesta xifra representa una quantitat similar a la de l’edició anterior i suposa unes 350-450 tapes servides de mitjana a cadascun dels bars i restaurants inclosos en la ruta.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Jordi Orriols: «Els restauradors se superen cada any amb les seves elaboracions»

El president de l’Associació, Jordi Orriols, ha valorat no només la participació popular que hi ha hagut en la quarta edició de la Ruta, sinó també «la qualitat de les tapes i la seva bona presentació; i la satisfacció dels restauradors, que cada any se superen amb les seves elaboracions i han aconseguit atreure nous clients als seus locals».

  

La regidora de Turisme, María José Gómez, ha destacat, precisament, el fet que aquesta Ruta suposa «un atractiu turístic afegit per al municipi, que contribueix a donar a conèixer la gastronomia local i a promoure l’activitat econòmica en una època de l’any en què no hi ha tanta afluència de gent».

En aquest sentit, una de les novetats d'aquesta edició ha estat que els restauradors han posat a les tapes noms relacionats amb llocs i personatges històrics del municipi: Infant Pere, Bocana del port, Ribera del Llastres, Vandellòs I, El Torn, Mediterrani, Almadrava, Plaça Catalunya, La Cova del Llop i Blanca d’Anjou.

Restauradors i autoritats locals, en la presentació de la 4a edició de la Ruta de Tapes. | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El panzerotti de la Pizzeria Amalfi, millor tapa de la Ruta 2019

La tapa més ben valorada va ser l’anomenada 'Almadrava', de la Pizzeria Amalfi, consistent en un panzerotti de petxines de pelegrí i gambes del nord amb marinera negra, llagostins i goles amb allada i «pimentón de la Vera». Els que regenten aquest establiment rebran el premi a la millor tapa, dotat amb un sopar per a dues persones a Can Bosch de Cambrils. En segon lloc, va quedar la tapa del Restaurant-Pizzeria Can Donatello; i en tercer lloc, la del Bar Nevada.

Així mateix, aquest dijous 19 de desembre es van sortegar els premis de la IV Ruta de Tapes entre la cinquantena de persones que van completar el Passaport de la Ruta i van tastar totes i cadascuna de les degustacions del llibret.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El sorteig es va celebrar a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant. Jessica Ruiz va guanyar el primer premi (un sopar per a 2 persones a Can Bosch de Cambrils); Víctor Sancho, el segon (un lot de vins i cava); i Joaquim Barreno, el tercer (un joc d’accessoris de vi). Els tres guardonats són veïns de l’Hospitalet de l’Infant.

"‼La lluita per evitar que desmantellin la via de tren entre Salou i Cambrils puja de to" "❗ATENCIÓ: Ajornen la vaga de la neteja de Tempo"