Nova edició de la tradicional Calada de les Malles de Sant Pere a Salou

L'exhibició de pesca tradicional tindrà lloc aquest dissabte, 13 de juliol, a les 20.30 hores a la platja de Ponent
Imatge on es pot veure la tècnica de la tradicional Calada de les Malles de Sant Pere que es farà aquest dissabte, 13 de juliol, a la platja de Ponent de Salou | Cedida
 

La Societat de Pescadors de Santa Maria del Mar, organitza aquest pròxim dissabte, 13 de juliol, l'exhibició de pesca tradicional que consisteix en la Calada de Malles de Sant Pere. Aquesta tècnica artesanal s'anomena 'Tirar l'Art' i consisteix a calar les xarxes des d'una embarcació per després estirar-se amb tracció humana des de la platja. L'activitat compta amb la col·laboració de la regidoria de Serveis Culturals de l'Ajuntament de Salou.

Aquesta mena de pesca és un art molt antic adequat per les platges com les de Salou

'Tirar l'Art' és una tècnica de pesca per arrossegament formada per una xarxa amb dues cames. La barca cala l'art davant la platja i retorna a terra portant unes cordes lligades a la xarxa. A la platja, els pescadors s'aferren un tros de corda a cada cama i en estirar va acostant la xarxa, que atrapa tots aquells peixos que es troben pel camí. Es tracta d'un art molt antic que és especialment adequat per platges arenoses i de pendent suau com ho és la de Salou. 

Per tal de reviure aquesta tradició marinera tan característica del municipi, es podrà gaudir d'una exhibició en directe que recrearà aquesta mena de pesca. Coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu del Carme, l'exhibició serà aquest pròxim dissabte, 13 de juliol, a les 20.30 hores a la platja de Ponent, més concretament, a l'Espigó del Moll. 

També et pot interessar:

"🚔 Les càmeres lectores de matrícules de Cambrils solucionen el seu primer delicte" "🎼TRADICIÓ: Cicle de sardanes i havaneres a Salou"