Mont-roig impulsa una campanya sobre l'ús correcte de bicicletes i patinets elèctrics

La Policia Local incideix en la prohibició de circular amb aquests vehicles per les voreres ni cap altre espai destinat a vianants

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la Policia Local, ha posat en marxa una campanya de conscienciació, especialment entre els joves, per tal d’informar sobre com circular de manera segura amb bicicletes i patinets elèctrics. El consistori ha elaborat una infografia que dóna a conèixer la normativa bàsica de circulació per aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) així com consells de seguretat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Bicicletes i patinets, sempre pels carrils bici o la calçada

En aquest sentit, un dels aspectes més destacats és que està prohibit circular per les voreres, passos de vianants o qualsevol altre espai de la via pública reservat als vianants. Aquests vehicles han de circular sempre pel carril bici, amb una velocitat màxima de 10 km/h; o per la calçada, sense superar mai els 25 km/h. A més, han de respectar les normes generals de circulació.

 

Un altre aspecte en el que es vol incidir la campanya és en l’ús del casc. Aquest és obligatori sempre en el cas dels usuaris de patinets elèctrics. Pel que fa a les bicicletes és obligatori en zones urbanes pels menors de 16 anys i recomanable per a la resta. En zones interurbanes, portar casc és obligatori per a tothom.

 

Altres aspectes en els que es vol incidir la campanya de la Policia Local és que està prohibida la utilització de telèfons mòbils o de qualsevol sistema de comunicació, així com l’ús d’auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so. A més, quan es fa fosc cal portar llums i utilitzar roba reflectant, per tal de ser vist per la resta de conductors.

 

Un ban fixa les obligacions dels usuaris a l'espera de modificar les ordenances municipals

A falta d’una normativa general que reguli la circulació de vehicles elèctrics de mobilitat personal i davant l’increment del seu ús els últims anys, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ja va fixar el passat mes d’agost un ban per garantir la convivència i la seguretat de vianants i usuaris d’aquests vehicles. En aquest sentit, el ban dictat per l’alcalde, Fran Morancho, estableix la prohibició de circular amb patinets i bicicletes elèctriques o de pedaleig assistit, en qualsevol de les seves modalitats, pels espais de la via pública reservats als vianants.

 

El ban es va dictar a causa de la manca de normativa municipal reguladora de l’ús d’aquest tipus de vehicle i per evitar possibles accidents. Tot plegat mentre es tramita la modificació de les ordenances municipals per tal de regular de forma detallada la seva utilització en els espais públics.

"🚗 CAMBRILS: Desballesten quasi 200 cotxes abandonats a la via pública" "🙋🏽 Cambrils posa en marxa una nova eina per conèixer l'opinió dels veïns"