GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La central nuclear Vandellòs II va parar dijous per un lleuger degoteig

La incidència, segons l'ANAV, «no ha tingut impacte ni en les persones ni en el medi ambient»
La central nuclear de Vandellòs II, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

 

La central nuclear Vandellòs II ha notificat aquest dissabte al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que, durant les inspeccions realitzades en la planta després de la parada no programada del dijous, s'ha identificat un lleuger degoteig en la línia de drenatge del generador de vapor B a causa d'un porus localitzat en una soldadura.

 

La central, parada des del dijous per a reparar el sistema d'alimentació elèctric d'una bomba, canviarà a manera 5 —parada freda— per a poder dur a terme les accions correctives i preventives que corresponguin, ha informat en un comunicat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV).

 

 

 

Sense impacte «en les persones ni en el medi ambient»

Una vegada realitzades les intervencions i inspeccions corresponents, la central podrà tornar a la xarxa elèctrica, mentre que aquest fet «no ha tingut impacte ni en les persones ni en el medi ambient i s'ha actuat en tot moment d'acord als procediments i prioritzant les actuacions més segures i conservadores», ha remarcat l'ANAV.

 

La central nuclear d'Ascó, en una imatge d'arxiu | ACN

 

Demanen una pròrroga de deu anys per a les nuclears

La vida útil de les centrals nuclears de Vandellòs II i Ascó II podria allargar-se. Les assemblees de propietaris, on participen les companyies Iberdrola i Endesa, van acordar demanar la renovació de les dues plantes per un període de deu anys. Amb això, i en cas de ser acceptats els permisos, les dues centrals podrien operar fins al 2030 i 2031, respectivament, fet que, alhora, permetria sol·licitar una nova pròrroga.

 

La reunió, celebrada el passat 22 de març, va donar els seus fruits i va permetre arribar a un acord de renovació dels permisos d'Amaraz I i II, a Càceres. Vandellòs II ja ha demanat la renovació, mentre que Ascó II l'haurà de sol·licitar l'any vinent.

 

 

També et pot interessar: