Dilluns comença el judici pels dos ‘Hells Angels’ que van voler matar un senegalès a Cambrils

S'enfronten a nou anys de presó cadascun pels fets del 2011
Imatge d'arxiu de la detenció de mebres del grup Hells Angels. | delCamp.cat

 

El judici contra els dos membres de la banda 'Hells Angels' que van intentar matar un noi senegalès a Cambrils començarà dilluns vinent, 8 d'abril, i continuarà el dimarts i dimecres, dies 9 i 10. L'Audiència Provincial de Tarragona jutjarà dos homes acusats d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, pel qual el fiscal demana nou anys de presó per a cadascun.

 

«Moguts per l'odi cap a les persones de color»

Els fets van tenir lloc a Cambrils l’any 2011, el dia 29 de maig. Segons el fiscal, els dos acusats, que pertanyien al grup urbà denominats ‘Hells Angels MC’ o Àngels de l’Infern, estaven en un bar el municipi, concretament el Bar Central, juntament amb altres membres de la banda. Una noia va passar pel costat de la víctima i li va propinar una forta trepitjada, i el noi va respondre dient que no feia falta que el trepitgés.

 

Va ser llavors quan els acusats es van dirigir al noi, d'origen senegalès, preguntat-li per què havia parlat amb la parella d'un dells. Segons el relat del fiscal, «moguts per l’odi que professaven cap a les persones de color», el van colpejar a la cara, mentre la resta del grup el rodejaven per evitar que la víctima escapés.

 

Un dels acusats va apunyalar el noi «amb ànim d’atemptar contra la seva vida» utilitzant un instrument punxant tipus navalla. A continuació, el van tornar a apunyalar al pit, el van tirar a terra i li van donar puntades de peu i cops de puny, mentre l’insultaven pel seu color de pell. En l'incident va haver d'intervenir la Policia Local de Cmabrils, que va detenir els dos homes i va intervenir tres navalles d'uns deu centímetres, una de les quals duia una esvàstica nazi. 

 

Concorren la circumstància agreujant de racisme, discriminació per raó d’ètnia, raça o nació de la víctima, i l’agreujant d’abús de superioritat. Per tot, el fiscal demana nou anys de presó per a cadascun dels dos acusats. 

  

 

 

També et pot interessar