Imatge de la façana de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

Oda a la música tradicional i popular catalana, aquest divendres a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

The Canigó Early Music Ensemble aproparà el públic vila-secà a un repertori que viatja des del medieval, al renaixentista, el barroc i el romàntic

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà aquest divendres 14 de febrer, a les 21 hores, el concert 'La Veu de Catalunya' amb The Canigó Early Music Ensemble. Aquesta agrupació, formada per la soprano Marta Garcia; la viola da gamba Sara Guri; el llaüt i la tiorba de Satoshi Tsukada i William Waters, qui farà sonar el llaüt, la lyra viol, la viola de gamba i la guitarra barroca.

El Canigó Ensemble, un projecte per recuperar la música catalana antiga

La formació de música antiga Canigó Ensemble treballa en un projecte de recuperació musical centrat en l’àmbit de la música tradicional i popular catalana a partir d’una iniciativa de William Waters, amb transposicions per a veu i instrumentari antic. Amb la compilació d’aquest repertori, s’intenta recrear l’estètica de l’època en què fou concebuda aquesta música, però atenent l’estil característic de cada instrument.

En aquest aplec musical hi trobem obres de caire medieval, renaixentista, barroc i romàntic. Presentades d’aquesta manera, les obres recobren vida i moltes deixen de ser curiositats amagades dins de les històriques recopilacions recollides per Joan Amades i Aureli Capmany a començament del segle XX, per convertir-se en petites 'scintilantes', joies que vibren amb la intensitat emocional pròpia de la música popular.

Darrere d’aquesta proposta musical que arriba aquesta setmana a Vila-seca, hi ha un indissimulable sentit de difusió internacional del corpus musical popular català i, amb aquest, la voluntat de donar a conèixer la realitat històrica i actual del país. El projecte es difondrà a través de la publicació d'un treball.

Concert d'entrada lliure amb limitació d'aforament

Cal recordar que aquest concert està emmarcat dins de la nova programació de primavera del Josep Carreras, que portarà a Vila-seca una vintena de propostes musicals diferents fins al pròxim mes de juliol. En aquesta ocasió, el concert d'aquest divendres 14 de febrer es troba fora d'abonament i l’entrada serà lliure amb aforament limitat.


Comentaris