El concert d'Anabel Montesinos i el Cor Ciutat de Tarragona va ser él més multitudinari.

Conclou el Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant amb un balanç més que positiu

L'èxit rau en la millor resposta del públic i la qualitat dels intèrprets que hi han participat

El Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet de l'Infant va concloure el passat diumenge 28 de juliol amb el concert de la guitarrista hospitalenca Anabel Montesinos i el Cor Ciutat de Tarragona, i amb una sensació imperant que aquesta edició, la tercera, ha estat un èxit. El balanç, més que positiu, rau en la millor resposta del públic i la qualitat dels intèrprets que hi han participat.

I és que en aquesta tercera edició, dedicada a la veu i la guitarra, s'ha registrat un total de 815 assistents als cinc concerts programats entre el 24 i el 28 de juliol al Centre Cultural Infant Pere, en què han participat una trentena d'alumnes d'escoles de música i conservatoris, tant en les master classes com al concert en homenatge al mestre Leo Brouwer amb motiu del seu vuitantè aniversari el 25 de juliol.

Un festival amb un gran valor pedagògic

La coordinadora general del festival, Patricia Mercado, i el director artístic, Anders Clemens, han destacat el valor pedagògic d’aquesta proposta, que ha permès posar en contacte futurs intèrprets amb figures de referència en el món de la guitarra i de la música, com és el guitarrista i compositor Leo Brouwer, i establir vincles entre centres educatius i, en concret, amb el Conservatori de Vila-seca com a centre col·laborador.

També cal destacar l’estrena exclusiva a l’Hospitalet de l’Infant del darrer enregistrament de Hopkinson Smith, considerat un dels millors llaütistes del món i una personalitat destacada en el camp de la música antiga, i la soprano Mariana Flores, reconeguda com a intèrpret clau del repertori barroc. Altres propostes com el concert inaugural a càrrec de la guitarrista, cantant, percussionista i compositora brasilera Badi Assad, i el jove quartet Joncol, van completar la programació, presentant el vincle de veu i guitarra des de vessants diversos com són tant el jazz com el flamenc.

El Centre Cultural Infant Pere va acollir el Festival Internacional.
El Centre Cultural Infant Pere va acollir el Festival Internacional. | Cedida

 

El concert de cloenda, el més multitudinari

El concert que més públic va aglutinar va ser el que va acomiadar el Festival, que va omplir tot l'aforament. Va ser especial, ja que la protagonista en va ser Anabel Montesinos, guitarrista hospitalenca que anava acompanyada del Cor Ciutat de Tarragona, i els dos dirigits per Xavier Pastrana. Un concert que, segons la coordinadora del festival, se celebra «amb la voluntat de fer present el territori en el Festival».

El dijous 25 de juliol es va celebrar un acte especial per honorar el 80è aniversari de Leo Brouwer.
El dijous 25 de juliol es va celebrar un acte especial per honorar el 80è aniversari de Leo Brouwer. | Festival Internacional de Guitarra

 

Per tot plegat, la regidora de Cultura, Núria Ortiz, també ha valorat molt positivament l'esdeveniment: «Ha permès donar accés a experiències musicals d’alta qualitat i atreure gent no només del municipi, sinó també de fora, sobretot d’arreu de Catalunya», ha afirmat la regidora, qui ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de convertir aquest festival en una cita cultural de referència al territori.


Comentaris