El Consorci d'Aigües renova 36 metres de canonades de la xarxa d'abastiment de Salou i Vila-seca

El CAT inverteix més de 300.000 euros en la modernització del ramal de Salou, que passa per sobre del traçat del ferrocarril i que abasteix ambdós municipis
Les obres es duen a terme per sobre de la línia de ferrocarril a l'avinguda de l'Alcalde Pere Molas. | I. Alcalá

 

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha engegat el projecte per substituir 36 metres de canonades de la xarxa d'abastiment d'aigua potable que arriba a Salou i Vila-seca. Concretament, les obres s'estan duent a terme en el ramal de Salou, situat a l'avinguda de l'Alcalde Pere Molas. Les obres consisteixen en renovar la canonada que creua per sobre del traçat del ferrocarril i construir un nou pas superior que sigui més accessible i faciliti així les operacions de supervisió i manteniment per part dels tècnics del CAT.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els treballs van començar fa unes setmanes i tenen una duració prevista de sis mesos. Ja s'ha executat l'esbrossada del terreny i la demolició dels murs i del tram de vorera afectada, que es troba poc abans d'arribar al centre comercial PortHalley en direcció cap a Salou. Les obres han anul·lat uns metres de carril bici i els ciclistes s'han de desviar en aquest tram i circular per la vorera.

El CAT està construint un nou pas de les canonades per sobre de la via del tren. | I. Alcalá

 

Nou pas per sobre de la via del tren amb 17 metres de canonada

La nova conducció passarà per damunt de la via de tren a través d'un nou pas superior amb una biga artesa que ja s'ha començat a construir. Aquest pas unirà amb un total de 17 metres de canonada la xarxa que arriba des de la zona agrícola fins a l'avinguda. Actualment, la canonada discorre penjada amb subjeccions al mateix vial i això impedeix que s'hi pugui accedir per tal de fer tasques de manteniment.

Pel que fa a les fases de l'obra, primer es farà la instal·lació de les noves canonades i la seva connexió amb la xarxa d'aigua potable del CAT. Posteriorment, es farà el desmuntatge del ramal actual i, per acabar, es deixarà la instal·lació totalment operativa i es restituirà l’entorn urbà al seu estat original.

Les obres es van adjudicar a l'empresa ACSA per un pressupost d'uns 300.000 euros (més IVA) i tenen un termini d'execució de sis mesos.

"✂ Aquest diumenge, talls de cabell solidaris al port de Cambrils" "🎼 VILA-SECA: L'Auditori Josep Carreras enceta la programació de tardor"