Els hotelers de la Costa Daurada, preocupats pel possible retard de l'Imserso

El sector tem que la dimissió de la directora general faci més lent el nou procés d'adjudicació

El sector hoteler de la Costa Daurada central està preocupat pel rumb del Programa de Vacances de Gent Gran, l'Imserso, després de la dimissió de la directora general del programa, Carmen Orta. A poques setmanes de l'aprovació del plec de condicions per l'adjudicació del nou paquet de contractació, els hotelers temen que la persona que rellevi la direcció vulgui tutelar el procés, clau per al turisme en temporada baixa a la zona, des del començament. Per aquest motiu, el president de l'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda, Xavier Roig, adverteix que «un nou retard en la planificació i adjudicació tornaria a ser letal per als interessos del sector».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En un comunicat, el sector hoteler demana que es millorin les condicions del programa de l'Imerso. Segons Roig, els hotelers «no es poden veure hipotecats per un programa que s'estendrà per quatre anys més, és a dir, dues anualitats inicials, més dues més de pròrroga, amb uns preus que amb prou feines superen els 20 euros per persona i dia i amb allotjament i pensió completa». I en aquesta línia critica la retallada en els pressupostos de l'Estat de 2018. 

El passeig marítim de Salou, desert durant una tarda qualsevol d'hivern. | Àngel Ullate

 

«És tan important millorar la qualitat de vida de la gent gran com garantir el treball hoteler»

Per això, el sector exigeix al govern espanyol la seva «solidaritat expressa» i considera «imprescindible» que els nous plecs contemplin un escenari que permeti als empresaris, no perdre diners amb el programa. Davant d'això, els hotelers argumenten que és tan important millorar la qualitat de vida de la gent gran com garantir el treball hoteler. A més, destaquen que qui «més guanya» amb el mateix programa és l'Estat. Així, afirmen que per cada euro que inverteix l'Estat en rep 1,5 euros, per la qual cosa la seva rendibilitat és del 50%, encara que «sigui a costa de la ruïna» de centenars d'hotelers espanyols.

També et pot interessar

La Costa Daurada es tornarà a promocionar de forma conjunta aquest 2019

Salou vol deixar de ser un «desert» durant l'hivern