Platja d'Altafulla.

La Costa Daurada preveu superar els 20 milions de pernoctacions aquesta temporada turística

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT) inicia la campanya estiuenca amb optimisme

Després d'un molt bon Sant Joan on els establiments turístics de la Costa Daurada han fregat el 100% de l'ocupació possible, la temporada turística d'estiu al territori dona el tret de sortida amb optimisme per al sector serveis tarragoní. La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) confia a repetir els resultats d'èxit de l'any anterior, on es van aconseguir superar els 20 milions de pernoctacions entre hotels, cases rurals, càmpings i apartaments turístics a la demarcació.

Aquestes xifres suposarien repetir les dades de l'any 2018. El president de la FEHT, Eduard Farriol, ha valorat que «serà una bona temporada» i ha aclarit que tots els indicis apunten a aquesta repetició de l'èxit dels darrers anys, si bé la diferència la marcaran les reserves d'última hora als establiments i allotjaments de la Costa Daurada. «Si no tenim cap imprevist important, serà un bon any turístic», ha explicat un Farriol que pronostica unes xifres de pernoctacions d'entre els 19,5 i 20 milions en temporada alta. «Si hem de créixer, ha de ser en les èpoques de temporada baixa», ha avançat.

La FEHT insta a «allargar la temporada turística a 8 o 9 mesos» i obrir-se a nous públics i segments

Les previsions de la FEHT s'alineen amb les de l'Aeroport de Reus, que també espera repetir el milió de passatgers anuals que ja va registrar l'any 2018. Des de la Federació celebren que l'estratègia de promoció conjunta del territori «està donant els seus fruits» i es dibuixa com un camí de llarg recorregut.

Farriol obre una nova proposta: «allargar la temporada actual de 6 mesos a una temporada de 8 o 9 mesos anuals» de la mà de nous públics i segments com el turisme esportiu, el sènior o el juvenil. Una clau per assentar les bases, creu, és aconseguir fidelitzar el «turisme prestat» que Tarragona ha rebut en els darrers anys en detriment d'altres destinacions inestables com Egipte, Tunísia o Turquia.

També et pot interessar