L'Europa de l'est i nòrdica, nous mercats turístics de la Costa Daurada

El Pla Conjunt de Promoció de la Costa Daurada seguirà, però, prioritzant el turisme familiar nacional
Aquest divendres al matí s'ha presentat el Pla Conjunt de Promoció de la Costa Daurada. | Gerard Recasens

 

Polònia, la resta de l'Europa de l'est i els països nòrdics són els nous mercats on, durant aquest 2019, la Costa Daurada es vol posicionar com a destinació turística. «Ja en el segon semestre de l'any rebrem la visita de diversos turoperadors nòrdics perquè coneguin la zona», ha explicat aquest divendres, 15 de febrer, la gerent de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT), Marta Álvarez, durant la presentació del Pla Conjunt de Promoció de la Costa Daurada per aquest 2019.

Són les tres àrees d'expansió del sector turístic de la Costa Daurada —l'aliança inclou Vila-seca, Salou i Cambrils. «Ja tenim algun petit turoperador polonès, però volem potenciar la captació de turistes d'aquest país cap a la nostra zona: és un mercat de 40 milions d'habitants», ha dit Álvarez.

Així, una petita part dels 900.000 euros de pressupost del pla aniran destinats a fomentar aquests nous 'targets' geogràfics. Al gener ja es va assistir a una fira a Finlàndia i està previst anar a la Fira Travel Show, que se celebra a Varsòvia, la capital de Polònia.

Les noves apostes no resten la prioritat del turisme familiar espanyol

Obrir noves vies d'exploració, però, no fa que des de la Costa Daurada es descuidi la línia mestra dels darrers anys. El 30% del pressupost va dirigit al mercat a escala espanyola. «Es faran 'workshops', 'showcookings' o s'oferiran espectacles de PortAventura World», ha comentat Marta Álvarez, per explicar que la Costa Daurada es vendrà al sector turístic estatal amb «esdeveniments innovadors i fora del que és habitual», a banda de la presència en diverses fires sectorials dins del turisme arreu del territori espanyol.

Pel que fa a l'escala europea, França acapara el 20% del pressupost de les accions. Seguint el model del maig passat, en què es van convidar diversos turoperadors a gaudir durant un cap de setmana a Salou, ara l'acció es repetirà amb el mateix sector a França. En paral·lel, s'assistirà a diverses fires i esdeveniments programats arreu del territori europeu; i està previst fer promoció de la zona a una quinzena de ciutats russes.

Què és el Pla Conjunt de Promoció de la Costa Daurada?

El Pla Conjunt de Promoció de la Costa Daurada és una plataforma pionera en aquest sector a Catalunya que es va iniciar l'any 2014. S'hi uneixen els representants públics a escala turística i els privats. Així doncs, col·laboren de la mà els Patronats de Turisme de Salou, Vila-seca i Cambrils i el de la Diputació de Tarragona amb la FEHT, amb l'objectiu de sumar esforços i optimitzar els recursos destinats a la promoció turística de la Costa Daurada.

Els mercats nòrdic, polonès i de l'Europa de l'est, nous objectius turístics de la Costa Daurada. | Gerard Recasens

 

També et pot interessar

"Estimen 162 sol·licituds d'indemnització pels atemptats de Cambrils i Barcelona" "ÚLTIMA HORA: Accident entre 4 cotxes a l’A-7 tarragonina"