Es multipliquen per quatre els cotxes abandonats a la via pública l'últim any a Cambrils

Al llarg del 2019 es van retirar i desballestar un total de 191 vehicles sense reclamar
Al llarg del 2019 es van retirar un total de 191 vehicles abandonats a la via pública o bé al dipòsit d'Aparcam. | Cedida

 

El nombre de vehicles abandonats a la via pública va experimentar un increment molt important a Cambrils al llarg del 2019. Segons ha informat la Policia Local, el darrer any es van retirar i desballestar un total de 191 cotxes abandonats als carrers i camins de la ciutat o bé sense reclamar al dipòsit d'Aparcam. Al llarg del 2018, aquesta xifra va ser de 53 cotxes abandonats.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El Consell Comarcal del Baix Camp s'encarrega de la retirada i desballestament de vehicles 

A Cambrils, el servei de retirada, dipòsit, custòdia i desballestament dels vehicles abandonats i fora d'ús està delegat en el Consell Comarcal del Baix Camp. D'aquesta manera, els ajuntaments que tenen delegat aquest servei han de remetre la denúncia d'un vehicle abandonat i sol·licitar el servei de recollida al Consell Comarcal. Els cotxes es retiren de la via pública i es custodien en una planta autoritzada.

 

A partir d'aquí, primer es contacta amb el propietari o propietària per advertir-lo que el seu vehicle consta com a abandonat i notificar-li el procediment que ha de seguir si el vol recuperar. En aquests casos, els titulars han de fer front als costos de la retirada i els dies de custòdia si volen recuperar el seu vehicle. El període és de 48 hores i, en cas que no es faci, continua endavant el procediment de desballestament.

 

Aquells vehicles que no són reclamats al dipòsit, es desballesten a través d'una empresa especialitzada i es donen de baixa a la Direcció General de Trànsit. En aquests casos, els costos de desballestar i descontaminar el cotxe també van a càrrec dels titulars i, si el deute no es liquida, són els ajuntaments es que l'han d'assumir.

"🙋🏽 Cambrils posa en marxa una nova eina per conèixer l'opinió dels veïns" "🎉AGENDA: Arriba la XVI Festa de l'Oli a Vandellòs amb diverses activitats"