Els cursos de català es tornaran a fer al Centre Cultural de Cambrils

El Servei Local de Català ha deixat aquest setembre l'Ateneu Juvenil i torna a l'equipament del carrer de Sant Plàcid sis anys després
El Centre Cultural de Cambrils es troba als números 18-20 del carrer de Sant Plàcid. | CPNL

 

Des d'aquest mes de setembre, el Servei Local de Català de Cambrils (SLC) es troba al Centre Cultural del carrer de Sant Plàcid. Aquest servei, que ofereixen la Generalitat i l'Ajuntament, ha ocupat els darrers anys un espai dins de l'Ateneu Juvenil, però a partir d'ara trasllada la seva activitat i les classes al Centre Cultural.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El SLC compta amb una oficina a la segona planta de l'equipament, on a partir del dia 13 de setembre es podran formalitzar les inscripcions pels cursos de català —els alumnes nous ho hauran de fer els dies 17, 18 i 19 de setembre—. A més, els cursos s'impartiran a les aules de la segona i tercera planta del Centre Cultural.

Sis anys des de l'anterior trasllat

Cal recordar que, fins al 2013, el Servei Local de Català ja havia estat situat en el centre del carrer de Sant Plàcid. Els problemes econòmics de l'Ajuntament de Cambrils, però, van obligar a tancar l'equipament pels matins i va ser llavors quan es va traslladar aquest servei a l'Ateneu Juvenil, on compartia espai amb els departaments d'Ensenyament i Joventut. La gran ocupació de l'Ateneu produïa una manca d'espais per desenvolupar adequadament tota la seva activitat. Ara, el SLC gaudirà d'una oficina més espaiosa ubicada en ple Barri Antic.

Cal recordar que el Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català. El Servei Local de Català de Cambrils forma part del Centre de Normalització Lingüística de Reus.

"🚰 CAMBRILS: Comaigua amplia els ajuts per pagar la factura de l'aigua" "👉 REPORTATGE | «Amb aquestes condicions, no»: la Costa Daurada renuncia a l’Imserso"