GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQU脥 i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Not铆cies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cambrils impulsa tres cursos gratu茂ts per millorar les compet猫ncies de persones aturades i en actiu

Les tres formacions, amb una durada de 35 i 40 hores, versaran sobre la gesti贸 fiscal de l'empresa; n貌mines i seguretat social i aparadorisme

Aquesta primavera es posaran en marxa tres nous cursos a Cambrils adre莽ats a la millora de compet猫ncies tant de persones aturades com actives. Les tres formacions, amb una durada de 35 i 40 hores, versaran sobre la gesti贸 fiscal de l'empresa; n貌mines i seguretat social (nivell avan莽at) i aparadorisme. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament de Cambrils, en col路laboraci贸 amb l'entitat social de formaci贸 Femarec.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

L'objectiu, millorar i reciclar les compet猫ncies professionals

L'objectiu general d'aquesta formaci贸 茅s mantenir l'ocupabilitat de les persones treballadores en actiu, aix铆 com la seva promoci贸 mitjan莽ant la millora i reciclatge de les seves compet猫ncies professionals. Els cursos es portaran a terme al Centre de Formaci贸 L'Estudi, a l'edifici de l'Ateneu Juvenil. L'inici de les classes ser脿 a finals de mar莽 i abril, amb sessions que tindran lloc dos dies a la setmana.

 

En el cas del curs d'aparadorisme, les persones participants han de ser treballadors en actiu del R猫gim general o aut貌nomes (no funcion脿ries), i en els altres dos cursos es permet la inscripci贸 tant de persones aturades com de treballadores. L'alumnat que superi el curs rebr脿 un diploma d'aprofitament.

 

Inscripcions obertes a persones treballadores o aturades majors de 18 anys

Els cursos s贸n gratu茂ts i estan subvencionats al 100% pel Consorci de Formaci贸 Cont铆nua de la Generalitat de Catalunya i pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Les inscripcions es poden fer a partir d'aquest dilluns, 10 de febrer, presencialment a l'Oficina d'Atenci贸 Ciutadana (OAC) o online. Les inscripcions estan obertes a persones majors de 18 anys i les places s贸n limitades. 

Les persones que participin al curs de gesti贸 fiscal, de 40 hores, adquiriran els coneixements, eines i habilitats necess脿ries per realitzar gestions administratives i econ貌mic financeres de petites empreses. En acabar el curs, l'alumnat podr脿 identificar les obligacions mercantils i fiscals d les empreses, con猫ixer els aspectes b脿sics sobre fiscalitat i tributaci贸, aprofundir en les diferents caracter铆stiques i funcionament de la mec脿nica dels impostos m茅s rellevants que afecten les activitats empresarials i econ貌miques, preparar declaracions, liquidacions i autoliquidacions d'impostos i analitzar l'optimitzaci贸 de la fiscalitat de l'empresa per adaptar-la a cada cas.

 

Per altra banda, l'objectiu del curs de n貌mines, que requereix coneixements previs, 茅s capacitat l'alumnat per confeccionar contractes, n貌mines i seguretat social, aix铆 com gestionar els aspectes legals m茅s rellevants, desenvolupar l'activitat laboral en l'脿mbit de la gesti贸 administrativa i dominar la confecci贸 de tramitar n貌mines. El curs de nivell avan莽at 茅s de 40 hores i inclou 16 unitats did脿ctiques.

 

Curs d'aparadorisme per a treballadors i treballadores en actiu

Finalment, el curs d'aparadorisme, que nom茅s admet persones treballadores en actiu, est脿 pensat per facilitar, a les persones del sector compet猫ncies que els permetran optimitzar les seves funcions i millorar l'estat de l'establiment, proporcionar t猫cniques d'animaci贸 comercial del punt de venda, realitzar promocions comercials, dissenyar r猫tols i cartells per a l'establiment, incrementar la rendibilitat de l'espai i potenciar la creativitat a l'hora de decorar un aparador, creant des de l'esb贸s inicial fins a la seva realitzaci贸.