Deliranto, nova estrella Michelin per a Tarragona

El restaurant del xef Pep Moreno a Salou obté per primer cop el reconeixement de la guia francesa en la seva edició espanyola | És el sisè establiment tarragoní en obtenir l'estrella
Pep Moreno, xef del restaurant Deliranto de Salou. | Deliranto
 

Sorpresa en la gala anual de repartiment d'estrelles Michelin al Teatro Lope de Vega de Sevilla. Si més no pel que fa a la gastronomia tarragonina. Sense fer soroll i sense figurar en cap travessa, la guia de restaurants més prestigiosa del món ha atorgat la seva distinció a Deliranto, el projecte salouenc del xef Pep Moreno a la planta baixa de l'hotel Regente Aragón, al centre de la ciutat.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Moreno, originari de Valls, és un cuiner conegut a la regió des que va obrir a la marina de Port Tarraco l'establiment SirCo Esbarjo Gastronòmic, on combinava la divulgació culinària i la restauració. Uns anys més tard, va obrir Cook & Travel al carrer Major de Tarragona, proposta que es va emportar a l'hotel emblemàtic Regente Aragón de Salou i que seria la plataforma original per a l'actual Deliranto.

Amb només sis taules i sota estricta reserva, la cuina de Pep Moreno que ha convençut a Michelin es caracteritza per un ús lúdic de les tècniques avantguardistes i per uns menús llargs que s'estructuren a partir de mites literaris coneguts per tothom. Mitjançant els plats i les vaixelles dissenyades específicament, Deliranto ha construït relats gastronòmics al voltant del Conte de Nadal de Dickens, d'Alícia al País de les Meravelles, de El Màgic d'Oz o del Petit Príncep. Una cuina que no defuig l'artifici ni l'espectacle i a la recerca de l'impacte gustatiu i visual. Tot acompanyat pel cap de sala Ismael Chamorro i un celler amb tres-centes referències.

Lounge del restaurant. | Deliranto

L'estil de Deliranto —una altra idea boja de Pep Moreno, com ell mateix diu— destaca a Tarragona per ser una aposta gairebé única, més en la línia conceptual d'Enigma d'Albert Adrià o Disfrutar de Castro, Xatruch i Casañas, tots dos a Barcelona. Hi pot haver influït el canvi de rumb impulsat per la nova direcció de la guia francesa, amb ganes de canviar coses i deixar de banda propostes més clàssiques. A excepció potser de Les Moles de Jeroni Castell a Ulldecona, les estrelles tarragonines s'havien caracteritzat per una cuina de gran qualitat, però més basada en el producte i menys en la tècnica d'avantguarda.

Més estrelles Michelin a Tarragona

Sigui com sigui, tots cinc mantenen la distinció. Una estrella Michelin que continuarà guarnint un any més les portes de Can Bosch i El Rincón de Diego, a Cambrils, que eren fins avui els dos únics distingits al Camp de Tarragona. Així com també als tres establiments de les Terres de l'Ebre: Les Moles i l'Antic Molí de Vicent Guimerà a Ulldecona i Villa Retiro de Fran López a Xerta.

"🎥 AGENDA: 11 curts preseleccionats als Goya 2020, al festival de Vila-seca aquesta setmana" "🎉 AGENDA: Comença la Festa Major de la Immaculada de Cambrils!"