Mont-roig del Camp enceta la programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Les associacions de dones del municipi s'encarregaran enguany de llegir el manifest del 8 de març

Mont-roig del Camp ha començat aquest dimarts 3 de març la programació especial amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Ho fa amb dues activitats adreçades al públic jove i adult. Per una banda, el Centre Polivalent de Miami Platja acull l’espectacle teatral 'La princesa en texans', de la Companyia Sgratta, adreçat als alumnes de segon de primària de les tres escoles municipals. Per la tarda, a les 17 hores, tindrà lloc al Casal d’Avis de Montroig la xerrada 'El maltractament a les dones grans', a càrrec de Míriam Díaz, psicòloga i directora del Centre L’Onada.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Des de l'Ajuntament, les regidories de Polítiques d’Igualtat i de les Dones, Joventut, Impuls Econòmic, Educació, Pla de Barris i Cultura, a través de les biblioteques municipals, s’han coordinat per oferir una programació conjunta al voltant de la commemoració del 8 de març. Es tracta d’un programa transversal que aposta per actes que fomenten la igualtat de gènere, que trenquen estereotips i que es dirigeixen a tota la ciutadania.

  

El diumenge 8 de març, lectures del manifest institucional i caminades populars

El dia 8 de març es llegirà el manifest institucional i es faran caminades reivindicatives. A Mont-roig, la lectura tindrà lloc a les onze del matí a la Plaça Mossèn Gaietà Ivern i posteriorment es farà la caminada popular. Pel que fa a Miami Platja, l’acte s’iniciarà amb la caminada i un cop arribin al Centre Polivalent es llegirà el manifest institucional. Les caminades estan obertes a tothom, amb un recorregut fàcil per tal que hi hagi la màxima participació possible.

D’altra banda, aquest any s’ha volgut donar protagonisme a les entitats de dones del municipi. Per aquest motiu les encarregades de llegir el manifest seran les representants de la Unió de Dones de Mont-roig i de l’Asociación El Jardín de Violeta, de Miami Platja.

Per tercer any es convoca una trobada de dones empresàries i directives a Miami Platja

Cal destacar també la III Trobada de dones empresàries i directives, que aquest any tindrà lloc el dia 12 de març i que té per objectiu reunir al teixit empresarial femení del territori per tal de crear sinèrgies. L’activitat comptarà amb una xerrada formativa i dinar networking. Les dones interessades en participar-hi es poden inscriure enviant un correu a promocio@mont-roig.cat o bé poden trucar al 977 17 25 27 per demanar més informació.

Altres propostes a destacar són les xerrades que oferiran noies i dones esportistes del municipi, que explicaran les seves experiències en el món de l’esport. Aquesta activitat enllaça amb la campanya #ThoEstàsPerdent de la Generalitat, dirigida a donar més visibilitat a l’esport femení amb l’objectiu d’avançar cap a la igualtat plena.

A més, també s’han programat altres activitats com ara tallers, xerrades, conta contes, exposicions, presentacions de llibres, etc. que s’allargaran durant tot el mes de març. 

"🚧 CAMBRILS: L'Ajuntament enderrocarà una casa il·legal a Vilafortuny" "🚺✊ 8M: Manifestació feminista a Vila-seca amb motiu del Dia Internacional de les Dones"