Tres municipis tarragonins doblen l'aposta pel reciclatge de vidre aquest estiu

Mont-roig del Camp, Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant i Calafell volen conscienciar el seu sector hostaler
La campanya s'ha presentat aquest dijous davant el Torreó del Passeig Marítim de Miami Platja | Toni Cabanillas

 

Tres municipis de la demarcació de Tarragona s’adheriran aquest estiu a la campanya ‘Banderas Verdes d’Ecovidrio i l’Agència Catalana de Residus: un pla integral per potenciar el reciclatge d’envasos de vidre al sector de l’hostaleria durant els mesos estiuencs. Són els casos de Mont-roig del Camp, Calafell i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, els únics representants del Sud en una xarxa de gairebé una vintena de localitats catalanes.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«És el segon any que hi col·laborem, i l’èxit de l’any passat ens encoratja a repetir aquest petit gran gest i accentuar l’aposta pel reciclatge», ha valorat la regidora de Residus i Transició Energètica i Ecològica a l’Ajuntament de Mont-roig, Cristina Llorens. «El nostre compromís és total per tal de conservar la salut del medi ambient del nostre territori», ha afegit Frederic Escoda, edil de Medi Ambient a l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

 

Diversos municipis de la costa tarragonina s'emplacen a accentuar el reciclatge de residus de vidre

La campanya consistirà a lliurar cubells i contenidors gratuïts a desenes d’establiments d’hostaleria dels municipis durant la temporada turística d’estiu amb l’objectiu d’augmentar l’índex del reciclatge de vidre. «El sector hostaler és clau, perquè genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús que existeixen», ha alertat la gerent d’Ecovidrio, Silvia Mayo.

 

Llorens ha explicat que, el 2018, la mesura va implicar un augment del 10% en els vidres reciclats al seu municipi. En el cas d’Escoda, l’èxit de la primera edició comportarà enguany un augment del nombre d’establiments participants en la campanya: pujarà de 45 a 60. «Hem d’aprofitar totes les facilitats que tindrem al nostre abast», convida l’edil de Mont-roig.

 

Mayo (Ecovidrio): «El sector hostaler és clau, perquè genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús»

La gerent d’Ecovidrio ha explicat la campanya d’enguany dins el marc «d’una societat cada cop més preocupada per les qüestions ambientals i el canvi climàtic», i ha instat a les entitats, les administracions i la ciutadania a «prendre mesures i treballar de forma conjunta» d’una forma que ha titllat d’«exemplar».

 

L’objectiu: premiar a tots aquells que incloguin aquesta visió i eines de sostenibilitat al seu dia a dia estiuenc, en els mesos de màxima afluència de persones i, per tant, d’una producció de residus notablement més elevada que durant la resta de l’any.

Més notícies de la categoria Costa Daurada