GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

PORTADES

Les portades dels diaris de paper de Tarragona d'avui

Tres municipis tarragonins doblen l'aposta pel reciclatge de vidre aquest estiu

Mont-roig del Camp, Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant i Calafell volen conscienciar el seu sector hostaler
La campanya s'ha presentat aquest dijous davant el Torreó del Passeig Marítim de Miami Platja | Toni Cabanillas

 

Tres municipis de la demarcació de Tarragona s’adheriran aquest estiu a la campanya ‘Banderas Verdes d’Ecovidrio i l’Agència Catalana de Residus: un pla integral per potenciar el reciclatge d’envasos de vidre al sector de l’hostaleria durant els mesos estiuencs. Són els casos de Mont-roig del Camp, Calafell i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, els únics representants del Sud en una xarxa de gairebé una vintena de localitats catalanes.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«És el segon any que hi col·laborem, i l’èxit de l’any passat ens encoratja a repetir aquest petit gran gest i accentuar l’aposta pel reciclatge», ha valorat la regidora de Residus i Transició Energètica i Ecològica a l’Ajuntament de Mont-roig, Cristina Llorens. «El nostre compromís és total per tal de conservar la salut del medi ambient del nostre territori», ha afegit Frederic Escoda, edil de Medi Ambient a l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

 

Diversos municipis de la costa tarragonina s'emplacen a accentuar el reciclatge de residus de vidre

La campanya consistirà a lliurar cubells i contenidors gratuïts a desenes d’establiments d’hostaleria dels municipis durant la temporada turística d’estiu amb l’objectiu d’augmentar l’índex del reciclatge de vidre. «El sector hostaler és clau, perquè genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús que existeixen», ha alertat la gerent d’Ecovidrio, Silvia Mayo.

 

Llorens ha explicat que, el 2018, la mesura va implicar un augment del 10% en els vidres reciclats al seu municipi. En el cas d’Escoda, l’èxit de la primera edició comportarà enguany un augment del nombre d’establiments participants en la campanya: pujarà de 45 a 60. «Hem d’aprofitar totes les facilitats que tindrem al nostre abast», convida l’edil de Mont-roig.

 

Mayo (Ecovidrio): «El sector hostaler és clau, perquè genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús»

La gerent d’Ecovidrio ha explicat la campanya d’enguany dins el marc «d’una societat cada cop més preocupada per les qüestions ambientals i el canvi climàtic», i ha instat a les entitats, les administracions i la ciutadania a «prendre mesures i treballar de forma conjunta» d’una forma que ha titllat d’«exemplar».

 

L’objectiu: premiar a tots aquells que incloguin aquesta visió i eines de sostenibilitat al seu dia a dia estiuenc, en els mesos de màxima afluència de persones i, per tant, d’una producció de residus notablement més elevada que durant la resta de l’any.