El cambrilenc Eduard Vallès s'endú el Gaudí a la millor Direcció de Producció per 'El fotógrafo de Mauthausen'

Vallès comparteix reconeixement amb Hanga Kurucz, amb qui ha treballat en aquest film dirigit per Mar Targarona | Els reusencs Alba Sotorra Oriol Tarragó van marxar dels Gaudí amb les mans buides
El cambrilenc Eduard Vallès, després de rebre el premi Gaudí a la millor Direcció de Producció | Instagram / @academiacinecat

 

 

Representació tarragonina entre els guanyadors dels Premis Gaudí 2019. Durant la gala d’ahir diumenge, 27 de gener, celebrada al Palau de Congressos de Catalunya, a l’Hospitalet de Llobregat, el cambrilenc Eduard Vallès va endur-se, conjuntament amb Hanga Kurucz, l’estatueta a la millor Direcció de Producció per la seva feina al film ‘El fotógrafo de Mauthausen’.

 

Vallès, que ha treballat amb directores i directors com Sílvia Munt, Isabel Coixet, Agustí Villaronga o Mar Targarona, directora de la pel·lícula premiada, va ser l’encarregat de pujar a l’escenari a recollir el premi i dirigir unes paraules al públic i a l’audiència que seguia la gala per televisió. Amb el d’ahir, Eduard Vallès acumula dos premis Gaudí, després de guanyar, l'any 2013 i en la mateixa categoria, una estatueta per la pel·lícula ‘The Pelayos’, del director Eduard Cortés.

 

 

 

'El fotógrafo de Mauthausen', quatre de nou

‘El fotógrafo de Mauthausen’, dirigida per la barcelonina Mar Targarona, van tancar l’onzena edició dels Premis Gaudí amb quatre de les nou estatuetes a què optava: millor Direcció Artística, per a Rosa Ros; millor Maquillatge i Perrqueria, per a Caitlin Acheson i Jesús Martos; millor Vestuari, per a Mercè Paloma i, finalment, millor Direcció de Producció, per a Hanga Kurcz i Eduard Vallès.

 

 

 

La representació reusenca marxa amb les mans buides

Els reusencs Alba Sotorra i Oriol Tarragó, per la seva part, van marxar del Palau de Congressos de Catalunya amb les mans buides després d’optar, respectivament, a les categories de millor DocumentalSotorra, amb ‘Comandant Arian’i millor SoTarragó, amb ‘Jurassic Word: El Reino Caído’.

 

 

 

'Entre dos aguas', la gran guanyadora

Ahir, el premi al millor Film Documental va ser per a ‘Petitet’, de Carles Bosch, mentre que el guardó al millor So se’l van endur Alejandro Castillo i Amanda Villavieja, per la pel·lícula ‘Entre dos aguas’, sens dubte, la gran guanyadora de la nit. El llargmetratge d’Isaki Lacuesta, que narra la història dels germans Isra i Cheíto i el seu retrobament a San Fernando, a Cadis, va endur-se set dels nou premis a què optava, entre els quals hi ha el de millor Pel·lícula en llengua no catalana i millor Direcció.

 

Als Gaudí 2019, l'estatueta a millor Pel·lícula se la va emportar ‘Les distàncies’, d’Elena Trapé, mentre que el premi especial del públic va ser per a ‘Viaje al cuarto de una madre’, de la directora i guionista Celia Rico.