Pere Segura, alcaldable del PDECat a Vila-seca.

Pere Segura: «El nostre objectiu és arribar a governar Vila-seca en solitari»

El successor de Josep Poblet a Vila-seca ens explica els seus objectius en la primera entrevista en un mitjà després del nomenament

Confessa que no s'ho hauria imaginat mai, però el cert és que Pere Segura i Xatruch (Vila-seca, 1981) és ja oficialment el successor polític de Josep Poblet a Vila-seca. Fa tot just uns dies, el PDECat va escollir-lo, tot i ser independent, com a cap de llista per a les eleccions municipals del proper 26 de maig.

Després de quatre anys com a regidor de Cultura, Excel·lència i Universitat de l'Ajuntament de Vila-seca i president del Patronat Municipal de Turisme, aquest enginyer superior de camins, canals i ports, que també és postgrau en gestió i direcció de projectes, assumeix un repte de molta alçada: guanyar Vila-seca i assegurar una plaça que porta, des de sempre, el segell convergent.

A poc més de tres mesos per a les eleccions municipals, el candidat del PDECat a l'alcaldia de Vila-seca, Pere Segura, concedeix a TarragonaDigital.com la primera entrevista des que ha estat designat oficialment el delfí de l'històric Josep Poblet.

Pere Segura, alcaldable del PDECat a Vila-seca.
Pere Segura, durant la conversa que va mantenir amb TarragonaDigital.com. | Àngel Ullate

 

—Ser el relleu de Josep Poblet és un repte o un 'marron'?

—No és cap 'marron'. És un honor. El Josep Poblet, la persona qui rellevo, no és només un referent polític, sinó que de vegades arriba a ser un referent moral. 

—Anem a pams. Com s'assabenta de la decisió de Poblet de no seguir?

—Ens ho comunica ell mateix en un sopar amb l'equip de govern. Ens fa una reflexió dels seus anys en l'activitat política, i ens explica que en la seva discussió personal i interna, feia temps que es plantejava el supòsit de no seguir. Així doncs, ens va dir que aquest era el millor moment i ens ho va transmetre.

—Quan va ser?

—Poc abans de la conferència.

—I en quin moment es planteja ser-ne el successor?

—No hi ha un dia en concret, hi ha unes quantes converses amb l'alcalde i la resta de companys. Es plantegen les possibilitats que tenim i es debat la disposició a donar el pas de presentar-me a unes primàries com a candidat. Al final, quan t'ho plantegen, la decisió té una dimensió personal, familiar i professional. A totes hi ha pros i contres, però jo soc partidari de prendre aquesta mena de decisions des del cor.

Això no vol dir que siguis un ingenu, que deixis a la intempèrie el parer de les persones estimades. Cal acotar els riscos, però quan arriba el moment, després de moltes converses amb l'entorn personal i polític, prenc la decisió des del cor.

—Una decisió que probablement no s'esperava, i més quan ara fa quatre anys ni tan sols es dedicava a la política.

—En absolut. De la mateixa manera que ara estic sorprès encara de la situació actual, de ser el relleu de l'alcalde Poblet, fa quatre anys em va sorprendre una trucada que vaig rebre d'ell mateix. En una reunió, em va proposar participar en aquest projecte. Em va preguntar si estimava Vila-seca i és evident que sí, i vaig acceptar amb molta il·lusió. Ara, he pres una decisió similar, amb força més sensació d'alçada.

—Queden tres mesos per a les eleccions. Com es dirà la seva candidatura?

—Ho estem discutint i comentant internament. Tinc clar que la prioritat i el projecte és Vila-seca. Sempre hem treballat al voltant de la idea de la diversitat, tenint en compte la diversitat d'opinions, i sent un projecte de gran abast per a la ciutadania.

«No tinc cap por; guanyarem»

—La marca del PDECat per a les municipals és 'Junts' i Poblet va dir públicament que la candidatura giraria al voltant del Partit Demòcrata. El nom serà 'Junts per Vila-seca'?

—Tot això està per decidir, insisteixo. El que és evident és que el projecte que fins ara ha encapçalat Convergència i Unió ha tingut molt clar que calia prioritzar els nostres veïns i la idea de ciutat.  Així seguirà sent i és això el que m'empeny al relleu. 

—Poblet ha guanyat sis eleccions municipals, totes amb majoria absoluta. Ara, amb l'elevada influència de la política catalana, Vila-seca és una plaça complicada. Li fa por enfrontar-se a aquestes municipals i perdre?

—Gens. La por no serveix de res i si en tingués no em presentaria. Tinc molta il·lusió i treballaré per aquest projecte, il·lusionant i compartit. M'hi deixaré la pell. La por és inútil i perdre no me'n pot fer, perquè guanyarem. Ens esforçarem al màxim per aconseguir la màxima confiança possible dels nostres veïns i obtenir el millor resultat possible.

Tinc l'honor de rebre com a herència política brutal els resultats de Josep Poblet. Jo tinc 37 anys, tinc una visió diferent, adaptada als reptes del futur des de la perspectiva de la meva generació, i afronto el repte amb valentia i coratge. La gent ja decidirà què creu millor per a Vila-seca.

—Veu possibilitats efectives de repetir una majoria absoluta?

—No ens fixem res. Treballarem pel millor resultat possible i convèncer, amb el nostre projecte, el màxim nombre de veïns. Els resultats són una qüestió molt mercantil: jo el que vull és tenir la capacitat, la confiança, per dur a terme el nostre projecte.

Pere Segura
Pere Segura serà el candidat del PDECat a l'alcaldia de Vila-seca. | Àngel Ullate

«Sóc demòcrata, no crec en blancs i en negres»

—És independentista?

—Pere Segura és demòcrata. Això és el que soc, fonamentalment. En quin país m'agradaria viure? En un país que s'assemblés al Canadà. O a Anglaterra. On la gent pugui decidir, de manera acordada, el seu futur. Això és el que soc.

—D'acord. Però és independentista o no?

—Soc demòcrata. És la meva posició.

—Busca el centre per poder atraure votants tant independentistes com no independentistes?

—És que no crec en blancs i negres. Sé que la política catalana i estatal és molt important, però el que em mou a assumir aquest repte no és ni Catalunya ni Espanya: és Vila-seca! El lloc on van néixer els meus avis, el lloc on va néixer la meva mare, el lloc on m'he criat. Ja sé que el context polític és complicat, però el que em motiva és la meva ciutat.

—Llavors, la candidatura de Pere Segura està oberta a pactes amb qualsevol altra formació política?

—Ara mateix no em plantejo cap pacte. L'objectiu és poder arribar a governar en solitari, des de la pluralitat i la diversitat.

—Li dic perquè les formacions independentistes, per exemple, descarten ja abans de les eleccions els pactes amb partits constitucionalistes. En el seu cas, això no és així?

—Ja entenc que és important definir si som o no som independentistes. Però a la vida en molt pocs llocs trobo blancs i negres, trobo grisos i matisos. Nosaltres prioritzem Vila-seca. El primer és Vila-seca. El nostre projecte és Vila-seca. I a partir d'aquí, que cadascú li posi l'etiqueta que li vulgui posar, però la realitat és aquesta.

Pere Segura, alcaldable del PDECat a Vila-seca.
Fa tot just uns dies que el PDECat de Vila-seca va escollir Pere Segura com a nou alcaldable a la localitat. | Àngel Ullate

«Sent egoista, hauria estat millor un relleu a més temps vista»

—En què es diferenciarà del seu antecessor?

—Jo tinc 37 anys i ell 62, i això ja és una gran diferència. Però a més, tothom és diferent i no és qüestió de subratllar aquestes diferències. Jo tindré el meu equip i serà diferent, de la mateixa manera que va ser diferent el camí que l'alcalde Poblet va prendre respecte l'alcalde Pujals. Si en alguna cosa m'inspiraré és en la seva estima per la ciutat, les seves arrels i el seu treball. Admiro la seva capacitat per motivar-se malgrat que passin els anys.

—Vostè també es veu 32 anys en política?

—No. Seria dolent que em plantegés això d'inici. Vinc a empènyer en un projecte comú que durarà el que la gent decideixi.

—Hauria preferit més marge de rodatge, que Poblet li hagués cedit la vara a mig mandat?

—Si m'ho miro de forma egoista, potser sí. Però crec que la gent ha de poder decidir quin és el seu alcalde. És cert que mirant-m'ho en primera persona hauria estat millor un relleu a més temps vista, però em sento molt content que hagi estat com ha estat, perquè si soc o no soc alcalde ho decidirà la gent, i a mi, això és el que em fa feliç.

—Quins regidors actuals de CiU seguiran en el seu projecte?

—Entenc aquestes preguntes, però tot just m'han nomenat alcaldable. Ara estic en una fase de reflexió, no puc avançar res i el dia que ho faci caldrà comunicar-ho a les persones interessades i al partit. Tant jo, com els meus companys, estem fent reflexió interna.

—No hi ha una idea general de 'conservem la columna vertebral de l'equip', o de 'renovem-la'?

—Hi ha una idea general, que sempre ha estat així, que aquest és un projecte renovador i cada quatre anys s'hi suma gent nova.

—Acabem. Si a partir del juny és alcalde, s'enfrontarà a quatre anys on, 'a priori', s'ha de posar en marxa el Hard Rock. És el projecte clau que té ara Vila-seca entre mans?

—És un projecte més. És molt important, la inversió també ho és, però a banda del Hard Rock, tenim altres projectes sobre la taula i els propers quatre anys, si gaudim de la confiança dels veïns, caldrà presentar-los, concretar-los i desenvolupar-los.

També et pot interessar