ERC de Salou presenta una moció per regular els pisos turístics

Els republicans busquen un acord a tot el consistori
Imatge d'arxiu del Passeig de Jaume I a Salou | Isma Llanes

 

El grup municipal d'ERC Salou-AM ha anunciat que ha presentat una moció al pròxim ple que demana regular de manera tècnica i política els habitatges d'ús turístic (HUT) en entorns urbans consolidats amb ús residencial. Així, el grup municipal republicà ha proposat al govern de Salou regular i analitzar les concessions d'habitatges per a ús turístic després que hagin augmentat les problemàtiques de convivència.

 

Els republicans exigeixen al consistori que cal un estudi de la situació actual i veure quins requisits tècnics i urbanístics són els correctes per adequar-se a la normativa, per tal que l'activitat es pugui dur a terme de manera harmònica i evitar, així, els problemes amb els residents actuals. Amb aquesta moció, ERC de Salou busca el suport de la resta de partits del consistori per fer front a la problemàtica que pateix la ciutat.

 

ERC demana un estudi de l'oferta de pisos turístics il·legals

A més, el grup municipal republicà també vol que s'impulsi un estudi per l'anàlisi i estudi de l'oferta d'apartaments il·legals per les xarxes, amb l'objectiu d'evitar la irregularitat al sector. Els republicans afirmen que una de les zones que cal estudiar coincideix en una àrea definida pel carrer del Pont dels Estanyets, el carrer de Carles Roig, el carrer de Barenys, el Vial de Cavet i l'autovia de Salou-Reus. L'estudi tindria la finalitat de procedir a la formulació i tramitació del Pla Especial Urbanístic per a la regulació dels Habitatges d'Ús Turístic a la ciutat de Salou, i evitar, així les irregularitats d'habitatges.

 

El portaveu d'ERC Salou, Alexandre Boquet, ha explicat que «cal una norma reguladora dels habitatges turístics, inclosa la capacitat inspectora i sancionadora, i especificar la unitat administrativa corresponent per a la seva aplicació i dotar-la dels mitjans humans i materials necessaris». Amb aquesta moció presentada, es pretén que des de Salou s'aconsegueixi sol·licitar a la Generalitat les eines administratives i jurídiques per al control, seguiment i sanció dels HUT il·legals, aixó com per a tot allò que no sigui de competència municipal i necessiti regulació per part del govern català.

 

Per últim, el portaveu republicà ha afirmat que «creiem que l'administració local ha de poder tenir la capacitat i els mitjans per a poder controlar i sancionar els habitatges turístics il·legals i no registrats». D'aquesta manera, caldrà incorporar la documentació pel Pla Estratègic de l'Activitat Turística a Salou, i especialment les seves recomanacions en les actuacions prioritàries del programa de model turístic, als treballs del futur Pla Especial Urbanístic, especialment per a la regulació i delimitació de les capacitats de càrrega dels habitatges d'ús turístic.