Salou aplega gairebé 8.000 persones per celebrar el primer festival de cultura i música d'Ucraïna

La mostra inclou artesania, cant i ball i ha tingut lloc aquest divendres a la tarda
El festival ha tingut lloc aquest divendres a la tarda a la plaça de les Comunitats Autònomes | Ajuntament de Salou

 

La plaça de les Comunitats Autònomes de Salou ha estat aquest divendres, 13 de setembre, l'epicentre de la música i la cultura ucraïnesa de la Costa Daurada per primera vegada. L'associació cultural 'Djerelo' —amb la col·laboració de l'Ajuntament de Salou, el Patronat de Turisme i El Consolat General d'Ucraïna a Barcelona— ha organitzat la primera edició del festival de Cultura i Música d'aquest país amb una rebuda exitosa de gairebé 8.000 persones.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La jornada ha volgut apropar i donar a conèixer la cultura del país de l'est d'Europa amb una aproximació al seu cant, balls i les seves artesanies tradicionals. «Un esdeveniment novedós que volia mostrar al municipi i als visitants les tradicions i la identitat» ucraïnesa, segons el mateix consistori. Unes 2.000 persones van gaudir de la inauguració, i altres 6.000 van passar per la plaça al llarg de la tarda d'activitats.

La mostra té l'objectiu de donar a conèixer la cultura ucraïnesa al municipi de Salou

El festival s'ha estrenat amb èxit i ha rebut unes 8.000 persones a Salou | Ajuntament de Salou

La inauguració va anar a càrrec de l'alcalde salouenc, Pere Granados, i la cònsol general d'Ucraïna a Barcelona, Otsana Dramaretska. El batlle va voler explicar que «Salou és un poble d'acollida que gaudeix de la diversitat cultural», i va afegir que activitats com la d'aquest divendres «ens ajuda a conèixer-nos molt més i millor des del respecte i la tolerància».

La de la Costa Daurada serà l'única aturada d'aquest festival a la regió de Tarragona, ja que les altres localitats catalanes que visitarà seran Barcelona i Malgrat de Mar. L'associació va lliurar a l'alcalde un exemplar del pa típic del seu país, el 'Karavai', com a símbol de l'obsequi que es regala tradicionalment als hostes.

"❗ MIAMI PLATJA: 3 cases ocupades servien com a punts de venda de droga" "🚰 OBRES: Renoven les canonades que porten l'aigua potable a Salou i Vila-seca"