ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

El II Festival Internacional de Música Costa Daurada arriba a Salou

Hi haurà un total de set concerts a diferents llocs del municipi entre el juliol i l'agost
Imatge de la violoncel·lista Svetlana Tovstukha durant un concert al Festival Internacional de Música Costa Daurada del 2017. | Cedida

 

La música clàssica serà enguany la principal protagonista de la segona edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. L'any passat, més de 6.000 persones van anar al festival a la seva estrena.

 

Aquesta edició comptarà amb tres concerts simfònics. L'acte d'estrena tindrà lloc aquest dissabte 14 de juliol a la Font Lluminosa a càrrec de la jove filharmònica catalana, mentre que la resta es faran a la plaça de les Comunitats Autònomes el 5 i el 16 d'agost. Aquest any la Masia Catalana també acollirà concerts, com la Torre Vella o l'espigó del Moll, que faran el mateix els dies 22 i 29 de juliol i l'11 i el 19 d'agost. 

Promoure la música clàssica, objectiu del Festival Internacional

L'objectiu principal que persegueix el festival és el de promoure i divulgar la música clàssica, segons paraules de la regidora de Cultura, María José Rodríguez. Així, és important que el nom de la Costa Daurada també tingui a veure amb la música de qualitat, especialitzada i que es doni a conèixer més aquest estil. 

 

Els concerts es divideixen en tres de simfònics i quatre de cambra. Pel que respecta als simfònics, la jove filharmònica catalana actua aquest dissabte 11 de juliol a les deu de la nit a la Font Lluminosa. Els mateixos protagonistes tornaran a actuar a les ordres del director Melani Mestre el 5 i el 16 d'agost a dos quarts de nou del vespre. 

El programa del II Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou

Per altra banda hi haurà concerts de cambra. El 22 de juliol a dos quarts de nou serà el primer, a càrrec de Quintet Ibèric, Iván Jiménez i Melani Mestre a la Masia Catalana. La setmana següent, el dia 29, tocarà Nonet filharmònic amb la jove filharmònica catalana a la mateixa hora a la Torre Vella. 

 

No serà ja fins a l'agost quan sigui el torn de Catalan Brass Philarmonic i la jove filharmònica catalana, concretament el dia 11 a dos quarts de nou a l'espigó del Moll. Per últim, s'encarregarà de tancar el festival Quintet filharmònic, acompanyats de la jove filharmònica catalana i de Melani Mestre a dos quarts de nou a la Torre Vella.