GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Front comú a Mont-roig del Camp per a la recuperació econòmica i social

Grups municipals i representants socials i econòmics elaboraran un pla de xoc
Mont-roig del Camp vol fer front a les conseqüències de la crisi del coronavirus | Ajuntament de Mont-roig del Camp

 

Tots els grups municipals de Mont-roig del Camp i diversos representants de l'àmbit social i econòmic s'han unit, a través d'un procés participatiu, per elaborar un pla de xoc amb mesures dirigides a pal·liar les conseqüències que pugui patir el municipi de la crisi del coronavirus

 

Aquest pla de xoc és el resultat del Pacte de Municipi, que ha comptat amb la resposta favorable de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Mont-roig, per treballar plegats en la recuperació econòmica i social de les empreses i les famílies del municipi.

 

El document s'elaborarà amb les propostes dels principals representants de l'àmbit social i econòmic de la ciutadania. Es recolliran les mesures a posar en marxa per fer front a les noves necessitats de les entitats i col·lectius locals, amb l'objectiu de lluitar contra l'impacte negatiu que han patit els veïns i veïnes i els sectors com el turisme, la restauració i l'hostaleria. 

 

Quatre sessions de treball

El grup de treball del Pla de Mesures, format per tots els grups municipals de l’Ajuntament, durà a terme dues sessions amb representants del món associatiu social i empresarial i dues més de debat i consens. La primera sessió tindrà lloc la tarda d'aquest dijous, 7 de maig, i servirà per valorar l’impacte social de la Covid-19 al municipi.

 

Aquesta reunió comptarà amb l’assistència de representants de diverses entitats socials, com ara la Creu Roja, els Casals d’Avis, les escoles i instituts, les associacions de mares i pares, els centres d’atenció primària, el grup de colònies Els Brivalls i l’associació de Joves de Miami Platja. 

 

S’exposaran les mesures socials adoptades a nivell municipal des de l’inici de l’estat d’alarma, així com les mesures socials aprovades per altres administracions i els resultats de les enquestes a les famílies del municipi sobre com els està afectant aquesta situació. Per la seva part, els representants de les entitats municipals de l’àmbit social i dels col·lectius més vulnerables, exposaran la seva visió sobre la situació actual i com pensen que l’Ajuntament els pot ajudar.

 

Pel que fa a la segona sessió, que se celebrarà aquest divendres, 8 de maig, estarà integrada pels representants de les diferents entitats i col·lectius del sector econòmic i turístic local, com són la restauració, les immobiliàries, els càmpings, els habitatges d’ús turístic, l’Estació Nàutica, la Unió de Pagesos, les gestories i les unions de comerciants de Mont-roig i Miami Platja. Les seves intervencions tindran la finalitat de donar a conèixer com estan vivint la crisi i quines són les seves expectatives amb l’objectiu d’adaptar aquestes mesures a les seves necessitats reals. A més, es comptarà amb la visió d’alguns experts en aquest àmbit.

 

Posada en comú i aprovació del Pla de xoc

La tercera i la quarta sessió tindran com a objectiu primordial la posada en comú i debat de les diverses propostes per part dels grups municipals i es realitzaran després d’un procés de reflexió posterior a les dues primeres sessions expositives.

 

Finalment, després de realitzar un treball intern a l’Ajuntament, en què els tècnics municipals avaluaran la viabilitat de les accions proposades, es presentarà un document que recollirà les accions que comptin amb el màxim consens i responguin a les expectatives i demandes de les entitats implicades i comptin amb el vistiplau tècnic, econòmic i jurídic. Es preveu que en les pròximes dues setmanes es pugui presentar aquest pla de xoc, que posteriorment s’aprovarà per Ple.

 

Adaptació del Pla Estratègic

Per altra banda, el consistori ha començat a treballar també per redefinir el rumb de la gestió econòmica de l'Ajuntament, en gran part dibuixada en el Pla Estratègic de Municipi que va ser aprovat aprovar amb un ampli consens l'any 2019.

 

Així, l’aprovació d’aquest pla de xoc podrà comportar canvis en el Pla Estratègic Mont-roig Miami 2020-2030 i, en cas de considerar-ho necessari, s’estudiarà una modificació i posterior aprovació del mateix amb l’objectiu d’adaptar-lo a les noves necessitats del municipi.