Sisco Orts, gran triomfador de la 45a Festa del Calamar de Salou

El patró de l'embarcació Salou es va endur els premis al calamar més gran i al total de quilos capturats més gran en la 45a edició del tradicional concurs de pesca
Imatge dels patrons de les embarcacions guanyadores de la 45a Festa del Calamar de Salou. | Ajuntament de Salou

Punt final a la 45a edició de la Festa del Calamar de Salou amb el lliurament de premis i el sopar de gala celebrat aquest dissabte a la nit. Després de tota una setmana de pesca a les aigües de Salou, els prop de 100 participants es van aplegar al restaurant Terrassa Club Nàutic Salou en el tradicional sopar de fi de festa que va coronar el patró 'Sisco' Orts com a gran triomfador.

GALERIA DE FOTOS: Les millors imatges de la 45a Festa del Calamar de Salou!

Després de la darrera jornada de pesca on es van poder sumar les últimes captures de calamar, es van donar a conèixer els guanyadors. Enguany, el concurs de pesca ha comptat amb la participació de 27 embarcacions. L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, van ser els encarregats de lliurar els premis.

L'embarcació de 'Sisco' Orts, doble premi pel calamar més gran i pel nombre més gran de captures

Pel que fa a la categoria de més d’un tripulant, el patró Francesc Orts, conegut com a ‘Sisco’, de l’embarcació Salou, es va endur el trofeu al calamar més gran, lliurat pel Club Nàutic, amb un exemplar que va pesar 1.107 grams.

Un instant del darrer control de pes que va tenir lloc dissabte al Club Nàutic de Salou. | Ajuntament de Salou

Així mateix, també es va endur el premi pel número de quilos més gran de calamars, que atorga la Societat de Pesca Esportiva de Salou, després de sumar un total d’11.860 g, amb la pesca de 35 peces al llarg de les sis jornades. L’embarcació va comptar amb els tripulants Guillermo Rufian, Maria Mas i Óscar Salvador.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La segona classificada va ser l’embarcació Carmut, del patró Francisco García, i els tripulants Silvia Rama, Miguel Fernández i Macarena Garcia, que van aconseguir pescar 31 calamars i un total de 11.219 g. El tercer classificat va ser l’embarcació Lilot I, del patró Francisco Navarro i els tripulants Ismael Hidalgo, Eloy Lacunza i Juan José Muñoz, amb 24 calamars i un pes total de 7.390 g.

Juan Núñez guanya en la categoria d'un sol tripulant

Pel que fa a la categoria d’un sol tripulant, amb cinc embarcacions participants, el primer premi se'l va endur l’embarcació Roivan, de Juan Núñez, que va pescar 19 calamars, amb un pes total de 8.373 g. En segon lloc, es va posicionar l’embarcació Lilot II, de Cristian Fornes, amb la pesca de 8 calamars (2.270 g) i, en tercera posició, Porto-Pi, de Josep Bo Franc, amb 7 calamars i un pes total de 2.067 g. 

Foto de família dels participants de la 45a Festa del Calamar de Salou després de la darrera jornada de pesca. | Ajuntament de Salou

D'altra banda, l'acte també va servir per reconèixer la tasca i figura dels membres del jurat, format per Xavi Beamud, Sisco Orts i Pitu Bo, «per la seva responsabilitat de deliberar davant dels dubtes, per comptar amb la confiança de tots els participants i organitzadors, i per posar, al servei d’aquesta festa, el seu coneixement, experiència i criteri».

Cal recordar que, amb 45 anys d'història, la Festa del Calamar és la celebració més antiga que es manté viva a la capital de la Costa Daurada.

"🚄❗ATENCIÓ: Ja hi ha data per la posada en marxa del Corredor Mediterrani" "📽 Els guanyadors del Festival de Curtmetratges de Vila-seca!"