Un grup dels restauradors locals que participen en la plataforma Hospi-Eat, amb la regidora de Turisme, María José Gómez

Hospit-Eat, l'app per demanar menjar per emportar-se de l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs

L'Ajuntament ha realitzat mesures per donar suport als restauradors locals

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, conscient de les dificultats que està patint el sector de la restauració local, s'ha posat mans a l'obra i ha adoptat un conjunt de mesures per donar-li suport. 

En aquest sentit, des del consistori s'ha ajudat als restauradors a incorporar-se a la plataforma Hospit-Eat, una app que serveix per demanar menjar per emportar-se a diversos establiments del municipi. Actualment hi ha una desena de locals a l'aplicatiu i se l'han descarregat més de 500 persones, segons Tonet Sánchez, empresari local que l'ha impulsat. La Regidoria de Turisme ha contribuït a la participació del sector de la restauració local en aquest projecte amb 3.000 euros.

«Aquest tipus de serveis d’entrega a domicili estan en auge avui en dia, especialment per l’efecte del coronavirus i poden atreure clientela, potenciar el consum de la ciutadania i augmentar l’activitat econòmica. Des de l’Ajuntament estem treballant per la digitalització de les empreses locals en general perquè creiem que és una manera d’augmentar la seva visibilitat i les seves possibilitats de venda i per aquest motiu hem posat en marxa també recentment el Mercat del Mestral, una plataforma virtual que permet als comerços locals vendre els seus productes i serveis per Internet», ha apuntat la regidora que està al capdavant de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, María José Gómez.

La presidenta de l'Associació de Restauració i Hoteleria de l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors, Mónica Alves, ha valorat «les facilitats que està donant l’Ajuntament» perquè el sector que representa pugui «continuar treballant».

Suspeses algunes taxes

Una de les mesures preses per l'Ajuntament per pal·liar els efectes negatius de la pandèmia és la suspensió de la taxa de l'ocupació de la via pública amb taules i cadires, amb finaliat lucrativa, durant l'exercici 2020. En el ple del passat 3 de juny, es va aprovar la modificació parcial de l’ordenança fiscal que regula aquesta taxa, per alleugerir la càrrega impositiva que recau sobre els establiments d’hostaleria i restauració, molt afectats per la crisi.

Per donar suport a aquest tipus de negocis, l’Ajuntament ha impulsat campanyes de comunicació i sensibilització a través de les seves xarxes socials amb l’objectiu de donar-los visibilitat. En la pàgina web municipal, també s’ha penjat un llistat dels establiments de restauració locals que estan oferint menjar per emportar-se i a domicili, on els bars i restaurants del municipi s’hi volen afegir, ho poden demanar enviant un correu electrònic a turisme@vandellos-hospitalet.cat; o un Whatsapp al telèfon de Turisme l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors (674249628).