L'Hospitalet de l'Infant inaugura tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics

L'instal·lació es troba al carrer de la carretera de Móra i permet carregar el 80% de la bateria d'un vehicle elèctric en 30 minuts
Imatge dels punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

 

L’Hospitalet de l’Infant ha estrenat aquest mes d’agost una estació de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics. La instal·lació es troba al carrer de la Carretera de Móra número 5 de la població. L’estació compta amb tres punts de recàrrega de 55 kW cadascun que permeten carregar el 80% de la bateria d’un vehicle elèctric en mitja hora

Cal tenir una targeta de vehicle de l'elèctric per poder fer-ne ús

Els propietaris de vehicles elèctrics que vulguin utilitzar algun dels tres punts de càrrega, s’han de registrar a l’aparcament municipal Berenguer d’Entença. Així doncs, ho poden fer de dilluns a divendres, de les 8 a les 14 hores. A més, en el mateix aparcament, poden recollir la targeta de vehicle elèctric de l’ajuntament, necessària també per fer ús de l’estació. 

 

Els conductors que hagin realitzat aquestes dues passes, obtenen un any de recàrrega gratuïta a qualsevol dels tres punts de l’estació. Allà, el consistori, ha col·locat uns panells on s’explica quin és el funcionament de les instal·lacions, però que també contenen informació turística del municipi, la qual és molt útil per als usuaris que estan passant uns dies de vacances a l’Hospitalet.

 

Segons comentava el regidor de l’àrea de Promoció Econòmica i Energia, Miguel Ángel Garcés, els propietaris de vehicles elèctrics que no siguin veïns de l'Hospitalet de l'Infant, podran utilitzar la targeta RFID d'altres municipis adherits a l'aliança de municipis per la interoperabilitat. Entre les poblacions adherides es troben Barcelona, Cambrils, Reus, Amposta o Lleida. 

 

La instal·lació ha estat finançada gràcies a una subvenció de la Generalitat

La instal·lació d’aquest servei al municipi s’ha dut a terme gràcies a la subvenció de 40.000 euros que va rebre l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per part de la Generalitat, a través de l’Institut Català de l’Energia.

 

Gràcies al Pla estratègic per al desplegament d’infraestructura de recàrrega per a vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019, poblacions com l’Hospitalet de l’Infant poden disposar d'instal·lacions com aquesta, havent d’assumir només la seva gestió.  

 

Altres municipis han apostat per instal·lar punts de recàrrega semblants

Aquest mateix estiu, altres poblacions del territori com Salou o Tarragona han apostat per oferir la possibilitat de recarregar vehicles elèctrics als seus carrers. La ciutat de Tarragona ampliava fa pocs dies de 3 a 7 els seus punts de recàrrega, amb la instal·lació de quatre nous a l'Anella Mediterrània. D'altra banda, la Via Roma de Salou disposa també des de començaments de Juliol d'una estació amb dos punts per recàrrega vehicles elèctric.