Dilluns comencen les obres de la passera de vianants per sota del pont de Ramon d'Olzina a Vila-seca

Els treballs, amb una inversió de 125.000 euros, es van adjudicar fa més d'un any i quedaran enllestits al desembre
El mes de desembre estarà enllestida la nova passera de vianants que enllaçarà l'avinguda de Ramon d'Olzina amb el polígon de l'Estació. | I. Alcalá

 

El pròxim dilluns, 23 de setembre, es posaran en marxa els treballs per construir una passera per a vianants per sota del pont del ferrocarril a l'avinguda Ramon d'Olzina de Vila-seca. L'objectiu és millorar l’accessibilitat i compatibilitzar la circulació de vianants i vehicles en aquest tram de l’avinguda que connecta el nucli urbà amb els polígons industrials de l'Estació i Alba. Per això, es farà una passera elevada i es perllongarà uns metres de vorera, de tal forma que els vianants no hagin de passar per la calçada a tocar dels cotxes.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Més d'un any des de l'adjudicació, tres mesos d'obres

Aquesta actuació la va anunciar l'exalcalde Josep Poblet fa més de dos anys, tot i que no es va adjudicar fins al juliol de 2018. Aquest endarreriment en l'inici d'obres, segons expliquen fonts municipals a TarragonaDigital, ve motivat per la necessitat d'elaborar un informe de seguretat imprescindible per poder engegar el projecte. Aquesta setmana, l'Ajuntament de Vila-seca ha signat l'acta d'inici d'obra amb l'empresa adjudicatària, Agrovial, i dilluns mateix es començaran a veure els primers moviments. La inversió és de gairebé 125.000 euros i la previsió és que la passera i el nou tram de vorera puguin obrir al trànsit a mitjans del mes de desembre. 

 

Actualment, el pas a peu per sota del pont no és accessible i només compta amb una barrera de protecció que separa el trànsit rodat d'una sortida de pluvials per on passen els vianants. L'obra s'executarà en el costat muntanya de l'avinguda, per on està urbanitzada la vorera en el tram final de Ramon d'Olzina. Donada la impossibilitat d'incrementar l'amplada del pont, els dos carrils de circulació es mantindran inalterables i la construcció de la passera es farà de forma elevada. D'altra banda, l'obra també contempla que es reforçarà l'enllumenat públic de la zona.

A més de fer la passera, es perllongarà la vorera fins connectar-la amb la del polígon Alba. | Ajuntament de Vila-seca

 

Restriccions de trànsit i entrada alternativa

El desenvolupament de les obres afectarà també la circulació en aquesta via d'entrada i sortida a la ciutat. Per això, s'ha redactat un pla de seguretat en coordinació amb la Policia Local que permetrà minimitzar les afectacions al trànsit. Segons expliquen des del consistori, d'aquí a uns quinze dies està previst que es talli un dels dos carrils de circulació des de la rotonda d'entrada al polígon Alba, fins a la de Joan Kies Helmont, que enllaça amb el carrer de Galceran de Pinós.

 

En concret, s'anul·larà el carril que va en sentit a Vila-seca, el més pròxim a la zona on s'ha de fer la passera. Això obligarà a crear desviaments alternatius per entrar al municipi des de l'antiga N-340. L'Ajuntament informarà en els pròxims dies d'aquests canvis de circulació i la policia senyalitzarà la zona.