EN DIRECTE

‚õą Ja han caigut m√©s de 40 l/m¬≤ en algunes zones, a l'espera del plat fort de la llevantada

Dilluns comencen les obres de la passera de vianants per sota del pont de Ramon d'Olzina a Vila-seca

Els treballs, amb una inversió de 125.000 euros, es van adjudicar fa més d'un any i quedaran enllestits al desembre
El mes de desembre estarà enllestida la nova passera de vianants que enllaçarà l'avinguda de Ramon d'Olzina amb el polígon de l'Estació. | I. Alcalá

 

El pr√≤xim dilluns, 23 de setembre, es posaran en marxa els treballs per construir una passera per a vianants per sota del pont del ferrocarril a l'avinguda Ramon d'Olzina de Vila-seca. L'objectiu √©s millorar l‚Äôaccessibilitat i compatibilitzar la circulaci√≥ de vianants i vehicles en aquest tram de l‚Äôavinguda que connecta el nucli urb√† amb els pol√≠gons industrials de l'Estaci√≥ i Alba. Per aix√≤, es far√† una passera elevada i es perllongar√† uns metres de vorera, de tal forma que els vianants no hagin de passar per la cal√ßada a tocar dels cotxes.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not√≠cies de la teva poblaci√≥ i de tot Tarragona, gratis al teu m√≤bil. Fes clic aqu√≠!

 

Més d'un any des de l'adjudicació, tres mesos d'obres

Aquesta actuaci√≥ la va anunciar l'exalcalde Josep Poblet fa m√©s de dos anys, tot i que no es va adjudicar fins al juliol de 2018. Aquest endarreriment en l'inici d'obres, segons expliquen fonts municipals a TarragonaDigital, ve motivat per la necessitat d'elaborar un informe de seguretat imprescindible per poder engegar el projecte. Aquesta setmana, l'Ajuntament de Vila-seca ha signat l'acta d'inici d'obra amb l'empresa adjudicat√†ria, Agrovial, i dilluns mateix es comen√ßaran a veure els primers moviments. La inversi√≥ √©s de gaireb√© 125.000 euros i la previsi√≥ √©s que la passera i el nou tram de vorera puguin obrir al tr√†nsit a mitjans del mes de desembre. 

 

Actualment, el pas a peu per sota del pont no √©s accessible i nom√©s compta amb una barrera de protecci√≥ que separa el tr√†nsit rodat d'una sortida de pluvials per on passen els vianants. L'obra s'executar√† en el costat muntanya de l'avinguda, per on est√† urbanitzada la vorera en el tram final de Ramon d'Olzina. Donada la impossibilitat d'incrementar l'amplada del pont, els dos carrils de circulaci√≥ es mantindran inalterables i la construcci√≥ de la passera es far√† de forma elevada. D'altra banda, l'obra tamb√© contempla que es refor√ßar√† l'enllumenat p√ļblic de la zona.

A més de fer la passera, es perllongarà la vorera fins connectar-la amb la del polígon Alba. | Ajuntament de Vila-seca

 

Restriccions de trànsit i entrada alternativa

El desenvolupament de les obres afectar√† tamb√© la circulaci√≥ en aquesta via d'entrada i sortida a la ciutat. Per aix√≤, s'ha redactat un pla de seguretat en coordinaci√≥ amb la Policia Local que permetr√† minimitzar les afectacions al tr√†nsit. Segons expliquen des del consistori, d'aqu√≠ a uns quinze dies est√† previst que es talli un dels dos carrils de circulaci√≥ des de la rotonda d'entrada al pol√≠gon Alba, fins a la de Joan Kies Helmont, que enlla√ßa amb el carrer de Galceran de Pin√≥s.

 

En concret, s'anul¬∑lar√† el carril que va en sentit a Vila-seca, el m√©s pr√≤xim a la zona on s'ha de fer la passera. Aix√≤ obligar√† a crear desviaments alternatius per entrar al municipi des de l'antiga N-340. L'Ajuntament informar√† en els pr√≤xims dies d'aquests canvis de circulaci√≥ i la policia senyalitzar√† la zona.

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!

Comentaris