GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Jutgen un matrimoni per estafar fent-se passar pel seu nebot a Vila-seca

També està acusada la treballadora d'una gestoria, que s'encarregava de signar els documents
Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona. | TarragonaDigital

 

L’Audiència Provincial de Tarragona jutjarà, aquesta setmana vinent, tres persones acusades d’un delicte continuat de falsedat en document mercantil en concurs ideal amb un delicte d’estafa continuat. Un matrimoni s'hauria aprofitat del seu nebot amb l'ajuda d'una treballadora d'una gestoria, signant documents sense el seu permís que afavorien les seves empreses. 

 

Els fets pels quals se’ls acusa van tenir lloc l’any 2004 a Vila-seca. Segons el fiscal, dos dels acusats, que són matrimoni, van constituir dues societats. L’objecte social d’aquestes empreses era la construcció, reformes i ampliació de béns immobles. Posteriorment, el nebot d’un dels dos membres del matrimoni, de l’home, es va traslladar a viure a casa d’ells i, a més, va començar a treballar pel seu oncle, en qualitat de peó, i sota les seves ordres.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El nebot mai va donar la seva autorització

Llavors, aprofitant-se de la relació de parentiu, ascendència i confiança que havien aconseguit generar en el seu nebot, el matrimoni acusat, amb l’ajuda de la tercera acusada, una treballadora d’una gestoria, es van posar d’acord perquè aquesta realitzés tota mena d’actuacions relacionades amb l’Administració Tributària en nom del nebot. Ell, però, no tenia en tenia cap coneixement ni va signar mai cap acta d’apoderament per delegar o concedir l’autorització prèvia per a cap acte de contingut patrimonial. Tot això provocava un perjudici per a ell i per a Hisenda Pública, i afavoria les empreses dels acusats.

 

Demanen 5 anys de presó per a cada acusat

L’Agència Tributària va iniciar actuacions de comprovació i investigació i va notificar les resolucions que sancionaven el nebot, el qual no en tenia cap coneixement. Tot i això, l’any 2008, es va presentar davant la Delegació Especial de Catalunya un model de representació en el procediment d’inspecció i en el procediment sancionador, pel qual suposadament el nebot atorgava la seva representació a una de les acusades.

 

Es tractava d’un document fals, amb el qual l’acusada, en complicitat sempre amb els altres acusats, signava en nom del nebot actes de conformitat, acceptant els fets i reconeixent deure a l’Agència Tributària, sense ell ho sàpigues. Per això, les empreses dels acusats van acabar obtenint beneficis fiscals. Per tot, el fiscal demana 5 anys de presó per a cadascun dels tres acusats.

 

També et pot interessar