Telèfon mòbil

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant estrena la 'Línea Verde', una nova app de comunicació d'incidències

Es tracta d'un canal directe per informar l'Ajuntament dels diferents desperfectes que es detectin a l'euquipament urbà del municipi

A partir del pròxim dilluns, 14 de desembre, els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant disposaran del nou servei ‘Línea Verde’. Es tracta, precisament, d’una nova app de participació ciutadana que permetrà posar en coneixement de l’Ajuntament aquells desperfectes que es detectin al municipi, permetent donar solució a les qüestions comunicades. L’aplicació està disponible per als sistemes operatius Android i iOS i es pot descarregar de manera gratuïta a través de Google Play o l’App Store, respectivament.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Tal com expliquen des de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, per comunicar una incidència només cal prémer sobre el botó ‘Nova Incidència’, seleccionant el problema que es vol reportar a partir de la tipologia d’incidències que apareixen en pantalla. Automàticament, l’app detecta les coordenades exactes on s’ubica el desperfecte i, a partir d’aquí, només cal adjuntar una fotografia, una observació i enviar.

Amb això, el consistori rebrà una notificació del desperfecte comunicat, iniciarà els tràmits per solucionar la problemàtica detectada i, al seu torn, el ciutadà o ciutadana rebrà també un avís al mòbil, sempre que es produeixi un canvi en l’estat de la incidència. A més, expliquen des de l’Ajuntament, a través de ‘Línea Verde’ els ciutadans també podran plantejar qualsevol consulta ambiental. A través de l’opció ‘Festa la teva consulta’ rebran, en un termini màxim de 24 hores, la resposta d’un equip d’experts a la seva pregunta, de manera gratuïta.

Alhora, a ‘Línea Verde’ també s’hi pot accedir a través de la web liniaverdeavandellos-hospitalet.cat o comunicar-s’hi per telèfon al 902 193 768, de 8.00 a 17.00 hores i amb un cost de trucada de 0,07 euros el minut.

Informació de servei públic

Una altra de les possibilitats que ofereix aquesta eina, destaquen des del consistori, és l’enviament de comunicacions informatives per part de l’Ajuntament als ciutadans i ciutadanes que així ho desitgin. D’aquesta manera, «a més d’implantar un canal per resoldre incidències de manteniment també es pot fer arribar la informació de servei públic com ara notícies, avisos i l’agenda d’actes organitzats al municipi», així com punts d’interès i informació rellevant i turística sobre el poble.

L’alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, ha animat el veïnat a utilitzar el servei ‘Línea Verde’, «un canal de comunicació immediat amb què els ciutadans podran estar informats en temps real i participar activament en la millora del municipi».


Comentaris