Imatge virtual de l'hotel que s'aixecarà a la plaça del Pòsit de Cambrils.

Llum verda a l'hotel del Pòsit de Cambrils: L'Ajuntament lliura la llicència d'obres després de 7 anys

L'Ajuntament concedeix el permís per construir un establiment de quatre pisos i 67 habitacions dobles

Llum verda a la construcció de l'hotel de la plaça del Pòsit, a Cambrils. L'Ajuntament de Cambrils ha concedit a l'empresa Natarent Cambrils la llicència d'obra major per construir un hotel de 4 estrelles superior en el solar on antigament s'aixecava l'edifici del Pòsit, en un punt privilegiat del barri del Port.

Fa gairebé un any, i després de sis anys més de traves burocràtiques (el projecte inicial es va presentar l'any 2013), govern municipal i empresa van anunciar el nou projecte d'establiment hoteler. Aleshores la previsió era iniciar les obres el setembre del 2019. Ara, l'inici d'obres podria ser immediat, tot i que cal recordar que durant els mesos d'estiu no està permès fer obres a Cambrils.

Una inversió de 6 milions d'euros per a un establiment de 4 estrelles superior i 67 habitacions

La companyia preveu invertir més de 6 milions d'euros per aixecar un establiment de gamma alta que comptarà amb un total de 4.300 m2 construïts i 67 habitacions dobles. L'edifici es distribuirà en planta baixa i quatre plantes pis. L'hotel tindrà l'accés principal al carrer de Pau Casals, a través d'un porxo que establirà un eix de circulació de vianants entre la porta de l'allotjament i els locals comercials que s'implantaran a la façana de la plaça del Pòsit.

L'edifici s'obrirà a la planta baixa, retranquejant-se per donar circulacions àmplies als carrers del seu entorn i proporcionant espais d'ús comercial. D'acord amb el projecte, les façanes busquen integrar-se amb l'entorn del barri mariner utilitzant la pedra calcària com a revestiment de sòcol, i al mateix temps aprofitant les últimes tecnologies per poder alleugerir les càrregues. La resta de façana s'acaba amb un arrebossat llis.

Un restaurant amb vistes al mar i una piscina, a la coberta de l'hotel

D'altra banda, a la quarta planta, s'hi situaran una restaurant d'esmorzars amb vistes al mar i una gran terrassa solàrium amb una piscina. La planta coberta es reservarà a les instal·lacions necessàries per a l'edifici.

El regidor d'Urbanisme i Obra Pública de Cambrils, Enric Daza, ha celebrat que el projecte s'hagi desencallat després de tants anys de tenir la plaça en una situació provisional i ha assegurat que des de l'Ajuntament es farà el seguiment perquè la construcció tiri endavant i finalitzi tan aviat com sigui possible. Així mateix, Daza ha destacat l'alta qualitat de l'allotjament, que estarà obert tot l'any.


Comentaris