Lucas del Paso arriba amb la seva moto aquàtica a Salou en l'equador del seu rècord Guinness

L'aventurer salouenc fa parada al Club Nàutic Salou després de completar en moto d'aigua la meitat dels més de 3.000 km que separen Sagres (Portugal) de Pompeia (Itàlia)
Imatge del salouenc Lucas del Paso Cánovas a la seva arribada al port de Salou aquest dimarts, 24 de setembre. | Ajuntament de Salou

 

Lucas del Paso Cánovas és un jove salouenc que busca batre un rècord Guinness: completar amb moto d'aigua la distància més llarga en mar obert, sense suport a l’aigua. El passat 16 de setembre, va emprendre el seu viatge des de Sagres (Portugal), el racó més al sud-oest d’Europa. La meta és a Pompeia (Itàlia), a més de 3.000 kilòmetres, on està previst que arribi el diumenge 6 d'octubre. Aquest dimarts, 24 de setembre, el salouenc ha estat rebut al Club Nàutic Salou en l'equador de la seva aventura després de completar l'etapa del dia amb sortida des de Vinaròs. Allà l'han esperat membres del seu equip, amics, familiars i el regidor de l'Ajuntament de Salou Héctor Maiquez.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Més de 150 kg de brossa recollits del mar en una setmana

La gesta de Lucas busca també crear consciència sobre la problemàtica dels plàstics al mar. Durant el viatge, ell i el seu equip, format per Carlos Pérez, Emanuel Cruz i Abel Rincón, recullen brossa i plàstics que troben en el trajecte. Ja porten més de 150 kg. A més, l'aventura està servint també com a excusa per recaptar fons per a les organitzacions benèfiques Earth Alliance i Aladina. 

Lucas, de 34 anys, està relatant el seu periple a través de les xarxes socialsEn la primera setmana ja ha completat 1.550 km i assegura que «de moment, el Mediterrani ens està posant la catifa vermella». Tot i això, admet que també ha passat moments delicats, com quan va fer l’etapa d’Algeciras-Motril, la més dura fins al moment. Les males condicions i la mala mar van ser la tònica al llarg dels 282 km del dia, el què va provocar que perdés tots els aparells tecnològics per comunicar-se i orientar-se.

Imatge de la rebuda a Salou de l'aventurer Lucas del Paso Cánovas aquest dimarts, 24 de setembre. | Ajuntament de Salou

 

«És un honor que un salouenc estigui a les portes de batre un rècord Guinness, tot passant pel nostre municipi, i fent-ho defensant una iniciativa tan lloable com és la preservació del medi ambient, amb la tasca de conscienciació que comporta», ha expressat el regidor Héctor Maiquez, qui ha lliurat una rèplica del Monument al Pescador de Salou a Lucas del Paso.

"🔴 SALOU: L'Ajuntament vol decidir per on passen les manifestacions al municipi" "🏭 L'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet, Alfons Garcia, nomenat vicepresident dels municipis nuclears"