L'Ajuntament de Cambrils ajorna tres mesos el pagament dels principals impostos

Impulsa exempcions als negocis que han hagut de tancar i avançarà el pagament de factures a petits proveïdors

El govern municipal de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat un primer paquet de mesures econòmiques i fiscals per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus sobre la ciutadania, els autònoms, el petit comerç i les empreses. Les mesures van des de l'ajornament en el pagament dels impostos a l'eliminació de taxes als establiments que no poden obrir a causa de l'estat d'alarma.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Ampliació de tres mesos en el pagament de l'IBI i els impostos de circulació i de la brossa

Entre les mesures extraordinàries acordades per l’equip de govern aquest divendres 20 de març, hi ha l'ampliació del període de pagament d’impostos i taxes de caràcter general per un període mínim de tres mesos. Això inclou l’Impost de Béns Immobles (IBI), l’Impost de vehicles de tracció mecànica, la taxa de recollida d’escombraries i la taxa de gual.

 

D’altra banda, s’ha acordat la suspensió del cobrament, i en el seu cas devolució, de rebuts de serveis municipals no prestats pel tancament de les instal·lacions. Així, l’Ajuntament eximeix a les famílies del pagament de la quota de les escoles bressol municipals mentre estiguin tancades, així com l'Escola de Música o altres instal·lacions esportives, d'ensenyament o benestar social. Cal recordar que les zones blaves i taronges són gratuïtes des del 14 de març per facilitar el confinament.

 

Exempcions per a les empreses i avançament del pagament a proveïdors

Pel que fa a l’activitat comercial, els titulars d’establiments amb llicències per a l’ocupació de la via pública (terrasses) queden exemptes de pagament mentre duri la situació d’emergència. De la mateixa manera, els establiments tancats per imperatiu legal no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial durant l’aplicació d’aquesta mesura d’emergència. L’Ajuntament tampoc cobrarà la taxa als paradistes del mercat ambulant fins que no es reprengui l’activitat. 

 

Així mateix, a les empreses que presten serveis a l’Ajuntament, el govern de Cambrils ha decidit avançar el pagament de factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per dotar-los de liquiditat al més aviat possible. L’Ajuntament també indemnitzarà a les empreses de serveis ordinaris i no essencials per l’administració que han vist suspesos els seus contractes per raons de causa major. És el cas de la neteja d’escoles, el manteniment de parcs i jardins o la senyalització de la via pública, entre altres.

 

Camí Mendoza demana suport pels municipis a la Generalitat i l'Estat

 

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha agraït el teletreball que està realitzant el personal municipal perquè no es paralitzi l’administració i ha assegurat que el govern municipal segueix estudiant noves mesures per pal·liar els efectes econòmics i socials provocats pel coronavirus. A més, reclama a la Generalitat i l’Estat els màxims esforços per poder donar resposta a l’emergència en l’àmbit local.

 

En aquesta línia, l’alcaldessa ja ha mantingut converses amb Ports de la Generalitat per demanar que flexibilitzi tots aquells impostos i taxes de la seva competència. Així mateix, segueix reclamant a l’Estat que flexibilitzi les lleis d’estabilitat pressupostària per disposar dels recursos necessaris per fer front a la difícil situació derivada de l’emergència.